O-STA

ROŽCE Z GORJANCEV - ZELIŠČNI LIKER

Zdravilna zelišča so danost narave. Skrbno nabiranje v neokrnjeni naravi na Gorjancih, namakanje v žganju, okušanje in trud domačih kmečkih rok pa so privedli do prefinjenega okusa zdravilnih kapljic. Te kapljice pa je mogoče tudi kupiti...

Zdravilna zelišča

Naša narava nudi prostor za rast številnih zdravilnih zelišč. V neokrnjeni naravi, stran od cest, je kotiček, kjer ta zelišča skrbno nabiramo. Od prvih pomladanskih trobentic in vijolic, preko dobro poznanih zdravilnih zelišč do poslednjih jesenskih listkov. Z roko in s srcem, da bi pomagali tistim, ki bi jih po enem letu in pol pripravljanja užil. Najmanj trideset različnih vrst jih je. Namočena so v mešano domače žganje. Pred prodajo so rahlo oslajena, analizirana in ustekleničena.

Registrirana pridelava in prodaja

Na kmetiji imamo registrirano dopolnilno dejavnost. "Rožce z Gorjancev" so v ponudbi Zadružnega nakupovalnega centra na Šentjernejski cesti v Novem mestu in v prodajalni Združenja kmetij z dopolnilno dejavnostjo "Naša vas" na Muzejski ulici 3 ob tržnici v Novem mestu. Nakup v "Naši vasi" je možen v ponedeljek, sredo ali v petek med 9. in 13. uro.

Napisi po naročilu

Rožce z Gorjancev so lahko darilo za posebno osebo in posebno priložnost. To zapišemo na steklenico, in če Vam je napis všeč, se odločite za nakup. Naročilo napisa lahko oddate na elektronski naslov Kmetija.Kastelic@t-2.net ali prek SMS sporočila na številko 051 41 33 68. V popoldanskem času Vaše naročilo potrdimo in izdelamo želeni napis.

Kemične in biološke analize

Kemično in senzorično preizkušanje zeliščnega likerja "Rožce z Gorjancev" je opravil Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto in ugotovil (rezultati se nanašajo na LOT 2009, ki je trenutno v prodaji):

- videz: alkoholna pijača svetlo rjave - jantarne barve, bistra, brez usedline

- vonj: alkoholen, aromatičen, značilen po zeliščih

- okus: alkoholni, sladkast, rahlo trpek, z značilno zeliščno aromo

- vsebnost alkohola: 29,2 vol %

- skupni sladkor: 282,3 g / L

Biološka analiza (namen in učinkovitost) je bila opravljena izven uradnih inštitucij po eni izmed alternativnih metod. "Rožce z Gorjancev" naj bi pomagale pri krvnem obtoku, limfi in pri spolnih organih. Dosegle naj bi 60 % učinkovitosti švedske grenčice pervivo.

Obilo zdravja iz narave,

mag. Andrej Kastelic

Kmetija.Kastelic@t-2.net