O-STA

Degustacija domačega zeliščnega likerja kmetije Kastelic v Mercatorju

V soboto, 29. 5. 2010, bo med 10. in 12. uro v Mercator centru Cikava v Novem mestu v okviru predstavitve dobrot slovenskih kmetij degustacija zeliščnega likerja "Rož'ce z Gorjancev". Ta domači liker kmetije Kastelic naj bi pomagal pri krvnem obtoku, limfi in spolnih organih. Poleg degustacije zeliščnega likerja bo potekala tudi promocija nakupa mleka preko mlekomata na kmetiji Kastelic v Žabji vasi.

Zdravilna zelišča

Zdravilna zelišča so danost narave. Skrbno nabiranje v neokrnjeni naravi na Gorjancih, namakanje v žganju, okušanje in trud domačih kmečkih rok pa so privedli do prefinjenega okusa zdravilnih kapljic. Te kapljice pa je mogoče tudi poizkusiti ...

Naša narava nudi prostor za rast številnih zdravilnih zelišč. V neokrnjeni naravi, stran od cest, je kotiček, kjer ta zelišča skrbno nabiramo. Od prvih pomladanskih trobentic in vijolic, preko dobro poznanih zdravilnih zelišč do poslednjih jesenskih listkov. Z roko in s srcem, da bi pomagali tistim, ki bi jih užil. Najmanj trideset različnih vrst jih je. Namočena so v mešano domače žganje in so rahlo oslajena.

Kemične in biološke analize

Kemično in senzorično preizkušanje zeliščnega likerja "Rožce z Gorjancev" je opravil Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto in ugotovil (L: 2009 - trenutno v prodaji):

  • videz: alkoholna pijača svetlo rjave - jantrne barve, bistra, brez usedline
  • vonj: alkoholen, aromatičen, značilen po zeliščih
  • okus: alkoholni, sladkast, rahlo trpek, z značilno zeliščno aromo
  • vsebnost alkohola: 29,2 vol %
  • skupni sladkor: 282,3 g / L

Analiza učinkovitosti je bila opravljena izven uradnih inštitucij po eni izmed alternativnih metod. "Rož'ce z Gorjancev" naj bi pomagale:

  • pri krvnem obtoku,
  • limfi in
  • spolnih organih.

Dosegle naj bi 60 % učinkovitosti švedske grenčice pervivo.

Napisi po naročilu

Rož'ce z Gorjancev so lahko darilo za posebno osebo ali posebno priložnost. To lahko zapišemo na steklenico. Naročilo napisa lahko oddate na elektronski naslov Kmetija.Kastelic@t-2.net ali prek SMS sporočila na številko 051 41 33 68. V popoldanskem času Vaše naročilo potrdimo in izdelamo želeni napis.

To soboto pa pridite med 10. in 12. uro v Merkator center na Cikavi v Novem mestu in poskusite bogastvo narave!

Obilo zdravja iz narave,

mag. Andrej Kastelic

Kmetija.Kastelic@t-2.net