O-STA

Rožce z Gorjancev - zeliščni liker za najslajša darila

Zdravilna zelišča so danost narave. Skrbno nabiranje v neokrnjeni naravi na Gorjancih, namakanje v žganju, okušanje in trud domačih kmečkih rok pa so privedli do prefinjenega okusa zdravilnih kapljic. Te kapljice pa je mogoče tudi kupiti ter jih darovati tako osebnim kot tudi poslovnim partnerjem.

Zdravilna zelišča

Naša narava nudi prostor za rast številnih zdravilnih zelišč. V neokrnjeni naravi, stran od cest, je kotiček, kjer ta zelišča skrbno nabiramo. Od prvih pomladanskih trobentic in vijolic, preko dobro poznanih zdravilnih zelišč do poslednjih jesenskih listkov. Z roko in s srcem, da bi pomagali tistim, ki bi jih po enem letu in pol pripravljanja užil. Najmanj trideset različnih vrst jih je. Namočena so v mešano domače žganje. Pred prodajo so rahlo oslajena, analizirana in ustekleničena.

Kemične in biološke analize

Kemično in senzorično preizkušanje zeliščnega likerja "Rožce z Gorjancev" je opravil Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto in ugotovil (LOT 2010) da gre za bistro alkoholno pijačo karamelno rjavkaste barve z aromatičnim vonjem in prijetnim okusom po zeliščih. Vsebnost alkohola: 31,5 vol. %.

Analiza učinkovitosti je bila opravljena po alternativni metodi. "Rož'ce z Gorjancev" naj bi pomagale pri: izločalih, spolnih organih, koži, pri krvnem obtoku, limfi, dihalih in živčevju. Dosegle naj bi 80 % učinkovitosti švedske grenčice pervivo. Priporočeno je uživanje zjutraj na tešče. V 0,3 cl vode se da mala žlička likerja in spije. Prav tako naj likerja ne uživajo nosečnice in otroci do 16. leta zaradi prisotnosti alkohola. Seveda pa je možno tudi klasično uživanje likerja.

Napisi po naročilu

Rož'ce z Gorjancev so lahko darilo za posebno osebo in posebno priložnost. To zapišemo na steklenico, in če Vam je napis všeč, se odločite za nakup. Naročilo napisa lahko oddate na elektronski naslov Kmetija.Kastelic@t-2.net, SMS sporočila ali klica na 051 41 33 68 ter na kmetiji v Žabji vasi 9 v Novem mestu, kjer lahko izvedemo tudi pokušino. V popoldanskem času Vaše naročilo potrdimo in izdelamo želeni napis. Poslovnim strankam pa namesto napisa natisnemo logotip. Cena steklenice je 10 EUR, pri nakupu za poslovna darila nad 10 kosov pa 7 EUR.

Obilo zdravja iz narave,

mag. Andrej Kastelic, kmet, nosilec dejavnosti