O-STA

Predsednik vlade Republike Slovenije obiskal Pošto Slovenije

Premier Pahor podpira razvojne usmeritve Pošte Slovenije

MARIBOR, 26. maj 2010 - Premier Borut Pahor je včeraj zvečer obiskal poštni logistični center Pošte Slovenije v Mariboru. To je prvi tovrstni obisk predsednika vlade na Pošti Slovenije, med ogledom pa mu je vodstvo družbe predstavilo razvojne načrte in poslovne aktivnosti, ter skorajšnjo liberalizacijo poštnega trga. Poseben poudarek je bil na informacijskih rešitvah Pošte Slovenije in možnosti sodelovanja z drugimi državnimi organi in ustanovami.

Premier Pahor je poslovodstvu Pošte Slovenije zagotovil podporo pri uresničevanju razvojnih ciljev ter izpostavil, da niso vse družbe v državni lasti v takšni kondiciji kot je Pošta Slovenije, zato je ta lahko vzor tudi v širšem regionalnem prostoru: "Ne glede, kam bo modernizacija tekla, in povedano mi je bilo, da se namerava Pošta pridružiti zamisli o Silicijevi dolini v Sloveniji, torej ideji o Sloveniji kot privlačni oazi za tuje investitorje, zlasti za inkubatorje novih tehnologij, upam, da bo Pošta Slovenije s svojimi zamislimi zraven."

Prav razvoj rešitev s področja informacijskih tehnologij je eno ključnih razvojnih področji, kamor Pošta Slovenije v zadnjem obdobju vlaga mnoge napore. Informacijska infrastruktura Pošte Slovenije je namreč ena največjih in najsodobnejših ne le v državi, ampak tudi v širši regiji in omogoča izvajanje najzahtevnejših informacijskih procesov. Omenjene rešitve so tako privlačne tudi za zunanje partnerje, vključno z državo upravo, ki lahko na ta način dosega vrsto sinergijskih učinkov, ob tem pa hkrati znižuje investicijske in vzdrževalne stroške.

Premier Pahor in generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc sta ob robu obiska poštnega logističnega centra, kjer je Pahor nagovoril tudi zaposlene, izpostavila še možnost sodelovanja Pošte Slovenije v projektu Oreh ter se dogovorila za ločeno srečanje.

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc pa je ob obisku dejal: "Imamo jasno vizijo in svetlo prihodnost in veseli nas, da lahko to sporočimo tudi našemu lastniku. Gotovo pa pri uresničevanju naše strategije potrebujemo tudi razumevanje države, ki je naš edini lastnik in vesel sem ko vidim, da predsednik vlade Pahor te izzive razume in jih podpira."

Pošta Slovenije Služba za odnose z javnostmi