O-STA

Prvi del glasbene trilogije Itak Džafest je končan

Florence & The Machine zažigali! Itak.

Ljubljana, 27. 5. 2010 - V Kinu Šiška se je s koncertom Florence & The Machine zaključil prvi del glasbene trilogije, ki jo je v letu 2010 v sklopu Itak Džafesta pripravila družba Mobitel. V Sloveniji so premierno nastopili Florence & The Machine ter navdušili srečneže, ki so si pravočasno zagotovili karte za razprodani koncert. Pripravili so edinstveno glasbeno doživetje ter upravičili hvale kritikov in osvojene nagrade.

Do zadnjega kotička napolnjena dvorana Kina Šiška je včeraj do poznih nočnih ur pela, dihala in skakala skupaj z rdečelaso divo Florence in njeno spremljevalno "mašino". Le tisoč obiskovalcev, ki so si pravočasno zagotovili vstopnico za koncert, je Itak razveselil z ekskluzivnim glasbenim doživetjem, ki ga zvezdniki svetovnega formata le malokdaj priredijo na manjšem, intimnem prizorišču. Poskrbljeno pa je bilo tudi za vse tiste, ki niso pravočasno prišli do vstopnice. V neposrednem prenosu na dzafest.itak.si si je ogledalo koncert še enkrat toliko Itakovcev, kot jih je bilo na koncertnem prizorišču.

You've got the love in Dog days are over sta le dva izmed hitov z Britom nagrajenega glasbenega albuma Lungs, ob katerih je publika ob slikovitem glasu, brezhibni vokalni izvedbi in svojevrstni interpretaciji Florence doživela izvenmejno glasbeno doživetje. Kljub poškodbi noge je Florence vse svoje fene razveselila z energičnim nastopom, med njimi pa še posebej šest srečnežev, ki so jo po koncertu spoznali osebno.

Z dvema predkoncertnima zabavama, Girls geek party v Ljubljani in Crazy red party v Mariboru, dvema Itak partyjema, ki sta si jih z najbolj kreativnim konceptom žura, ki sta ga oddala v natečaju Organiziraj svoj party na www.itak.si, priborila Denis iz okolice Dravograda in Dorijan iz Buj pri Divači, ter ekskluzivnim koncertom Florence & The Machine je prvi del glasbene trilogije zaključen.

Drugi del glasbene trilogije s skupino Gossip kmalu!

Še preden pa bodo Itakovci začeli preveč pogrešati glasbeno dogajanje v okviru Itak Džafesta, se s polno paro začenja drugi del glasbene trilogije, ki ga bo okronal koncert ameriškega postpunk tria Gossip. Beth Ditto, Brace Paine in Hannah Blilie bodo 25. junija zasedli ljubljanske Križanke in nekoliko večji množici postregli s postpunkovskimi ritmi. Itak priporoča fenom, da si vstopnice zagotovijo čim prej. Za vse Itakovce so tudi tokrat na voljo po džafest ceni 25 evrov na spletnem mestu www.eventim.si, v redni prodaji pa po ceni 39 evrov na vseh prodajnih mestih Eventima.

Na www.itak.si dogaja!

Na spletni strani www.itak.si so spet stekle prijave za nagradni natečaj Organiziraj svoj Itak party, prav tako si lahko vsi, ki nestrpno pričakujejo drugi del trilogije, na spletni strani Itak naložijo Itak mobilne aplikacije in se preizkusijo v nagradnih natečajih za Itak Flike, s katerimi si priborijo brezplačno vstopnico za koncert Gossip. Več informacij najdete na www.itak.si.