O-STA

Z odkupom rabljenih mobilnikov do še ugodnejših cen

Ljubljana, 2. junij 2010 - Družba Mobitel uvaja novost na slovenskem trgu - odkup rabljenih mobilnikov oziroma njihovo okolju prijazno reciklažo. Vsi Mobitelovi uporabniki lahko odslej svoj rabljen mobilnik prinesejo v najbližji Mobitelov center. Seznanjeni bodo z možnostjo odkupa, vrednostjo svojega rabljenega mobilnika, slednjo pa bodo lahko izkoristili za še ugodnejši nakup novega mobitela in dodatne opreme.

Mobitel je v sodelovanju z družbama CHS, d. o. o., ter Flipswap Inc. kot prvi v Sloveniji uvedel možnost odkupa rabljenih mobilnikov oziroma njihovo okolju prijazno reciklažo. Mobitelovi uporabniki lahko odslej v najbližji Mobitelov center prinesejo svoj rabljen mobitel. Seznanjeni bodo z možnostjo odkupa, vrednostjo rabljenega mobilnika, slednjo pa bodo lahko takoj izkoristili za še ugodnejši nakup novega mobitela in dodatne opreme.

Postopek odkupa je nadvse hiter in enostaven: svetovalec v Mobitelovem centru prek posebne aplikacije oceni vrednost rabljenega mobitela. V kolikor ima mobitel še uporabno vrednost, uporabnik pa se strinja s pogoji odkupa, slednji prejme potrdilo o dobroimetju v višini ocenjene vrednosti. Le-to lahko istočasno izkoristi ob nakupu novega mobitela ali drugega trgovskega blaga v Mobitelovem centru, ki je potrdilo izdal.

Kadar rabljeni mobilni telefon nima več tržne vrednosti, se lahko uporabnik odloči za oddajo mobilnika v reciklažo. Podjetje Flipswap Inc. bo za vsak v reciklažo oddan mobilnik zasadilo drevo, Mobitel pa bo uporabniku podaril majhno pozornost kot zahvalo in spodbudo za okolju prijazno ravnanje. Število oddanih mobilnikov ni omejeno, vrednost dobropisa pa se sešteva. Za takšno potezo so se pri Mobitelu odločili, ker imajo mnogi uporabniki doma shranjene odslužene pa tudi še uporabne mobilnike. Sedaj si lahko z njimi pri Mobitelu omogočijo še ugodnejše cene novih mobitelov in opreme, hkrati pa poskrbijo za okolju prijazno obravnavo rabljenih in odsluženih mobitelov.

Podjetje Flipswap Inc. bo odkupljene, delujoče mobilnike očistilo in pripravilo za nadaljnjo uporabo, mnoge med njimi pa nato tudi podarilo v dobrodelne namene.

Družba Mobitel je eskluzivni partner podjetja Flipswap Inc. na slovenskem trgu.

Več informacij o Mobitelovi ponudbi je na voljo v Mobitelovih centrih in na spletnem mestu družbe www.mobitel.si.