O-STA

Dogajanje v JAR ekskluzivno na Mobilni TV in Planetu

Ljubljana, 9. junij 2010 - Mobitel bo kot edini v Sloveniji prenašal tekme svetovnega prvenstva v nogometu na mobilnih telefonih. Pridobljene mobilne pravice ter storitev Mobilna TV bodo Mobitelovim uporabnikom omogočili, da dogajanje v JAR spremljajo na svojih mobilnikih skoraj kjerkoli, povsod, kjer je na voljo signal omrežja Mobitel 3,5 G. Slednji pokriva že skoraj 75 % prebivalstva Slovenije. Poleg mobilnih prenosov so na voljo tudi bogate in ekskluzivne vsebine na mobilnem portalu Planet.

Slovenski nogometni navdušenci bodo lahko svetovno nogometno prvenstvo v Južnoafriški republiki (JAR) ekskluzivno spremljali na svojih mobilnikih, saj je Mobitel pridobil pravice za predvajanje vseh tekem na mobilnih telefonih.

Poleg tega bodo na Mobitelovem mobilnem portalu Planet brezplačno na voljo tudi ekskluzivni video posnetki vrhuncev vseh 64 tekem svetovnega prvenstva ter sproti osveženi rezultati posameznih tekem.

Mobitelov mobilni multimedijski portal že sedaj prinaša vrsto aktualnih nogometnih vsebin. Uporabnikom nudi novice, v JAR pa je posebna poročevalska ekipa, ki dogajanje spremlja na samem prizorišču. Objavljen je tudi spored tekem, fotogalerija ter zanimivosti s svetovnega nogometnega prvenstva. Poleg tega pa tudi pregled dosedanjih svetovnih prvenstev v nogometu skupaj s statistiko, posebnosti letošnjega prvenstva, predstavitev največjih zvezdnikov, reprezentanc in stadionov ter seveda slovenske reprezentance in njene poti do velikega tekmovanja v Južnoafriški republiki. Obiskovalci mobilnega Planeta lahko glasujejo še za naj navijačico prvenstva "Miss SP" in si naložijo uradno mobilno igro prvenstva "FIFA World Cup South Africa".

Do nogometnih vsebin Mobitelovi uporabniki dostopajo prek mobilnega Planeta, rubrike Šport/ Nogomet, za hitri dostop pa lahko na številko 1919 pošljejo sporočilo SMS, v katerega vpišejo P SP. Poleg tega se lahko naročijo tudi na prejemanje najnovejših novic prvenstva prek SMS-sporočil, tako da so vedno na tekočem z aktualnim dogajanjem, rezultati in goli. V ta namen na 1919 pošljejo SMS z vsebino +SPALARM.

Brskanje po mobilnem Planetu je za Mobitelove uporabnike v domačem omrežju brezplačno. Prav tako je brezplačen ogled video vsebin s svetovnega nogometnega prvenstva in prejem novic v obliki SMS-sporočil v Mobitelovem omrežju. Plačljiv je le SMS, s katerim se uporabnik naroči na prejemanje le-teh.

________________

Dodatne informacije:

Služba za odnose z javnostmi,

Mobitel, d. d.,

Vilharjeva 23,

1537 Ljubljana,

tel. 01/47 283 00,

e-pošta: pr@mobitel.si.