O-STA

Samsung Galaxy S pri Mobitelu med prvimi na svetu

Ljubljana, 10. junij 2010 - Mobitel bo skupaj s Samsungom še to poletje v Sloveniji premierno in ekskluzivno predstavil težko pričakovani pametni mobilnik Samsung Galaxy S. Slovenija bo ena izmed prvih držav, kjer bo omenjeni mobitel na voljo.

Mobitel bo skupaj s Samsungom v mesecu juliju premierno predstavil ekskluzivni mobitel Samsung Galaxy S. S tem bo Slovenija postala ena izmed prvih držav sveta,

v katerih bo na voljo ta težko pričakovan mobilnik.

Njegova zasnova združuje dovršeno tehnologijo in industrijsko oblikovanje, Samsung pa je še prav posebno pozornost namenil naboru vsestranskih aplikacij, celoviti povezljivosti in intuitivnemu uporabniškemu vmesniku, z možnostjo nastavitve slovenskega jezika.

Samsung Galaxy S pri Mobitelu bo imel velik, na dotik občutljiv Super AMOLED zaslon ločljivosti 800x480 pik. Poganja ga najnovejši procesor s taktom 1 GHz in operacijski sistem Google Android 2.1, kar omogoča izjemno odzivnost uporabniškega vmesnika in zvrhano mero zmogljivosti tudi pri hkratni uporabi zahtevnih programov. Slednje bo uporabnik hranil v pomnilniku zmogljivosti 8 oziroma 16 GB, dodatno bo na voljo še možnost pomnilniške kartice.

Vgrajen digitalni fotoaparat s kamero podpira zajem kakovostnih fotografij ločljivosti 5 milijonov pik ter video posnetkov v visoki ločljivosti (HD - 720p, 30 slik/sekundo). Programska in strojna oprema mobitela Samsung Galaxy S podpira predvajanje različnih multimedijskih vsebin, povezljivost z naprednimi televizorji in tudi njihovo daljinsko upravljanje.

Samsung Galaxy S omogoča tudi navigacijo in megabitni mobilni internet, dostop do priljubljenih spletnih storitev, kot so Facebook, Twitter, YouTube ter Planet. Samsung Galaxy S podpira odličen prikaz spletnih strani, tudi tistih, ki uporabljajo tehnologijo Flash. Vgrajen je sodoben vmesnik WiFi s podporo standardu 802.11 b/g/n in Bluetooth najnovejše generacije 3.0. Bliskovit dostop do elektronske pošte Gmail ter MS Exchange ActiveSync je samoumeven, prav tako pa tudi zmogljiv akumulator kapacitete 1.500 mAh.

Ljubitelji glasbe bodo cenili vtič za slušalke standardnih mer ter podporo več kot deset kodekom zapisa glasbenih in video vsebin, med njimi so tudi MP3, AAC, DiVX, WMV, H.264, MKV, WMA, FLAC, AC3 in mnogi drugi.

Vgrajeni senzorji premikov, bližine, svetlobe ter digitalni kompas zajemajo podatke, s katerimi omogočajo še bolj uporabne in priročne aplikacije ter mobilne igre.

Ob vsem tem Samsung Galaxy S pri Mobitelu ohranja vitke mere, primerljive z najbolj elegantnimi telefoni tega trenutka.

Več informacij o premiernem Samsungu Galaxy S pri Mobitelu bo znanih v mesecu juliju. Spremljajte www.mobitel.si ter Mobitelov profil na spletni strani Facebook.