O-STA

Mobitel in ZPMS za večje računalniško opismenjevanje

Ljubljana, 11. junij 2010 - Družba Mobitel v skrbi za družbeno okolje podarja enaindvajset računalnikov Zvezi prijateljev mladine Slovenije. S tem bo dvajsetim otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila komunikacijsko povezavo z okoljem in jim hkrati zagotovila učinkovit šolski pripomoček. En osebni računalnik pa bo v pomoč svetovalcem TOM telefona za podporo mladostnikom. V prihodnjih tednih bo Mobitel poskrbel še za poletne počitnice otrok iz socialno ogroženih družin.

V petek, 11. junija 2010, je družba Mobitel Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) podarila enaindvajset osebnih računalnikov. Slednja bo dvajset računalnikov namenila otrokom iz socialno ogroženih družin, ki računalnik nujno potrebujejo za nemoteno izpolnjevanje šolskih obveznosti. Tako bo od petka dalje deset otrok na Primorskem in deset na Dolenjskem končno prejelo svoj računalnik, s katerim bodo lahko enakovredno komunicirali s širšim okoljem. Mobitel pa bo en osebni računalnik podaril v pomoč svetovalcem TOM telefona, namenjenega otrokom in mladostnikom, ki se soočajo z izzivi odraščanja ali so kakorkoli ogroženi.

Glavni izvršni direktor družbe Mobitel Zoran Janko je ob tem dejal: "V družbi Mobitel se dobro zavedamo pomena komunikacij in informacij v sodobni družbi, za katero je značilna globalna povezanost in soodvisnost. Poleg tega verjamemo v znanje, ki je temelj prihodnosti, pravica do izobraževanja pa ena temeljnih človeških in še posebej otrokovih pravic. V skrbi za sočloveka si prizadevamo za enakovredno udeležbo sicer deprivilegiranih posameznikov v komunikacijskem procesu, posebno pozornost pa namenjamo skrbi za otroke. Tako v sodelovanju z ZPMS z veseljem podarjamo računalnike otrokom, ki jih potrebujejo, z željo, da bi jim čim bolje služili."

Mobitelu se je za podarjene računalnike v imenu ZPMS zahvalila Anita Ogulin iz ZPM Ljubljana Moste Polje: "Računalnikov bodo nadvse veseli učenci in dijaki po Sloveniji, ki jih doslej še niso imeli, starši pa tudi ne možnosti, da bi jim jih kupili. Torej otroci, ki zaradi potreb po osvajanju ustreznega znanja brez računalnikov ostajajo prikrajšani tudi za spletne učne vsebine, socialne stike - za vse tisto, kar jim lahko nudi ta danes že nepogrešljiva naprava. Nepredstavljive so stiske več sto otrok, ki v humanitarni bazi ZPMS čakajo na 'računalniški čudež', tudi zato, da bi se izenačili z vrstniki. Zato v imenu otrok, njihovih skrbnikov ali staršev - v imenu ZPMS - družbeno odgovorni družbi Mobitel - iskrena hvala!"

Družba Mobitel bo v poletnih mesecih v sodelovanju z ZPMS izvedla še en pomemben projekt, namenjen socialno ogroženim otrokom. Na prave počitnice na morju bo peljala avtobus otrok iz socialno šibkega okolja, da bodo tudi sami doživeli čar poletja. Tako bodo uživali v radostih, ki jih ponuja morje in si jih lahko privoščijo le redko, mnogi med njimi pa bodo odšli na morje celo prvič.