O-STA

Možnost pripravništva in zaposlitve na Medameriški razvojni banki

Koper, 17. junija 2010 - Jutri, 18. 6. 2010, bo Fakulteto za management Koper obiskala predstavnica Medameriške razvojne banke s sedežem v Washingtonu. Ga. Maddalena Pezzotti bo predstavila največjo in najstarejšo mednarodno regionalno razvojno institucijo in možnosti sodelovanja z njimi. Srečanje s študenti in študentkami ter ostalo zainteresirano javnostjo bo ob 11. uri na sedežu fakultete v Kopru.

Medameriška razvojna banka (Interamerican Development Bank - IDB) odpira delovna mesta na svojem sedežu v Washingtonu in v širši regiji. Delovna mesta so namenjena kadrom (mid-career professionals) z različnih področij: ekonomije, družbenih ved, projektnega upravljanja, administracije itn. Poleg tega pa IDB ponuja tudi zimska in poletna pripravništva za študente/ke in mlade diplomante/ke ter možnosti kratkoročnih zaposlitev (research fellow) in dvoletnih zaposlitev (young professional).

Maddalena Pezzotti bo posredovala informacije v zvezi z možnostmi sodelovanja z Medameriško razvojno banko, njenih trenutnih prioritetah in iniciativah, prostih delovnih mestih, postopku izbora ter delovnih pogojih. Trenutno ima razvojna banka 46 držav članic: 26 držav iz Južne Amerike in Karibov, ZDA, Kanado ter 18 neregionalnih držav (med katere sodi tudi Slovenija). Kapital banke znaša več kot 100 milijard ameriških dolarjev. V zasledovanju osnovnega cilja, zmanjševanja revščine in neenakosti, banka spodbuja razvoj v regionalnih državah članicah s posojili, garancijami, ter s tehnično pomočjo pri pripravi, financiranju in izvedbi projektov. Večina projektov je namenjena socialnemu sektorju bodisi neposredno ali preko programov, ki jih sofinancirajo proračuni kreditojemalk.

Srečanje s študenti in študentkami ter ostalo zainteresirano javnostjo bo ob 11. uri na sedežu Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem v Kopru (Cankarjeva 5, predavalnica P3). Prosimo, da se na srečanje predhodno prijavite na e-naslov naslov: erasmus@fm-kp.si, in sicer najkasneje do 17. 6. 2010.

Izkoristite priložnost in se srečanju pridružite!

UP Fakulteta za management Koper

Za podrobnejše informacije smo vam na razpolago:

Dejan Šraml, Odnosi z javnostmi/PR Consultant

Univerza na Primorskem/University of Primorska
Fakulteta za management Koper/Faculty of Management Koper
Cankarjeva 5, p.p. 345, SI-6104 Koper, Slovenia
Tel.: 00386 (0)5 610 20 12, Fax: 00386 (0)5 610 20 15

E-mail: dejan.sraml@fm-kp.si

URL: www.fm-kp.si