O-STA

Epilog drugega dela glasbene trilogije Itak Džafest na dan državnosti:

Na odru Križank najprej slovenski progresivni rokerji Adam, nato težko pričakovani Gossip!

Ljubljana, 17. junij 2010 - S polno hitrostjo se približuje 25. junij, dan, ko se bodo ljubljanske Križanke tresle ob zvokih odbitega ameriškega tria Gossip. Ženska rock ikona Beth Ditto bo s preostalima članoma skupine na povabilo Mobitela Slovenijo obiskala prvič. Slovenski progresivni rokerji po imenu Adam pa bodo za njih ogrevali ljubljanske Križanke. Čeprav so Adam na sceni že od leta 2006, so letos izdali svoj prvenec, Alfa. Skladbe na njem so kot nalašč za uverturo v vrhunec drugega dela glasbene trilogije Itak Džafest. Vstopnice za koncert so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Itakovci so se za glasbeni dogodek ogrevali na prvi Itak predkoncertni zabavi v Zlati ladjici, tik pred koncertom, 23. junija, pa jih čaka še predkoncertna zabava v Randevuju, kjer si bodo lahko priborili brezplačno vstopnico za koncert Gossipa!

Z izdelanim glasbenim zvokom, ki ga najlažje opišemo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago, so se Gossip po začetkih v garaži z albumom Standing In The Way Of Control leta 2006 prebili v ospredje. Lirično močan in glasbeno sofisticiran zvok z omenjenega albuma je trio nadaljeval tudi na svojem najnovejšem albumu Music For Men, ki ga bodo Beth, Brace in Hannah predstavili 25. junija v Križankah.

Gossip so umetniki, ne le zaradi izjemnega uspeha na svetovni glasbeni sceni in nadžanrske, kakovostne glasbe, ki jo ustvarjajo, temveč tudi zaradi svojih enkratnih koncertnih nastopov. Energija, ki jo vokalistka skupine Beth Ditto vloži v vsak nastop, je neizmerljiva. Da si naziva "ženska rock ikona", ki ji ga je podelila spletna revija NME, glasbena avtoriteta v Veliki Britaniji, ni prislužila zaman, bo Beth dokazala tudi v Križankah.

Adam bo predkoncertna skupina Gossipa

Za primerno ogrevanje ljubljanskih Križank bo poskrbela slovenska skupina Adam. Štirje mladi glasbeniki, ki svoj glasbeni talent združujejo z inovativnim pristopom pri ustvarjanju avtorske glasbe, Gregor Jakac (bobni), Anej Kočevar (bas), Peter Dekleva (kitara, glas) in Damir Lisica - Dado (glas, teremin), bodo v Križankah predstavili svoj glasbeni prvenec Alfa in občinstvo dodobra razgreli pred osrednjim aktom večera.

Lov na vstopnice že poteka!

Vstopnice za ogled obeh skupin v ljubljanskih Križankah so že na voljo: Itakovci lahko svojo vstopnico kupijo po Džafest ceni 25 evrov, redna cena vstopnice pa je 39 evrov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima ali na www.eventim.si.

Tudi tokrat Itak predkoncertni zabavi in Itak partyja za več glasbenega dogajanja

Za vse, ki že nestrpno pričakujejo koncert Gossipa, je minuli petek v Zlati ladjici potekala Itak predkoncertna zabava. Geek party, na katerem so se obiskovalci muvali v ritmu zmiksanih hitov Gossipa in se potegovali za svojo brezplačno vstopnico za koncert v Križankah, je najbolj zagretim Itakovcem skrajšal dan napornega čakanja. Za vse, ki so zamudili Itak predkoncertno zabavo, pa se obeta še ena - tokrat se bo Itak karavana preselila v Randevu, in sicer 23. junija ob 18. uri. Poskrbljeno bo za dobro glasbo in zadnjo priložnost, kjer si bodo obiskovalci lahko priborili brezplačne vstopnice za težko pričakovani koncert tria Gossip.

V tednu pred koncertom pa se bosta odvila tudi dva nova Itak partyja. Žirija je izbrala dva najbolj kreativna predloga, oddana na www.itak.si, in Itak bo v naslednjem tednu priskočil na pomoč pri organizaciji domačega žura z vso potrebno glasbeno in party infrastrukturo Katarini in Pavlini, da se bodo vabljeni lahko ogrevali za drugi koncert glasbene trilogije Itak Džafest.

Z Itak Flikami do brezplačne vstopnice!

Najbolj zagreti in zvesti Itakovci ter uporabniki spletnega mesta www.itak.si imajo še vedno priložnost osvojiti brezplačno vstopnico za koncert Gossipa. Itak Flike lahko zbirajo vsi, ki sodelujejo v Itak natečajih, za brezplačno vstopnico pa je potrebno izbrati 100 Flik. V polnem teku je Itak tapetar, kjer lahko vsi sodelujoči zberejo Itak Flike. 50 avtorjev najbolje ocenjenih tapet bo tako kot v prvem krogu prejelo po 100 Flik, ki jih lahko takoj zamenjajo za koncertno vstopnico. Žirija pa bo izbrala tudi superzmagovalca natečaja, ki bo prejel kar 300 Itak Flik. O aktualnem dogajanju več na www.itak.si in na Itak Facebooku, saj Itak pripravlja še vrsto Džafest presenečenj!

Vse prošnje za novinarske akreditacije in novinarska vprašanja naslovite na pr@mobitel.si. Rok za oddajo prošenj za novinarske akreditacije za koncert Gossipa je 21. junij.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.