O-STA

Generalni direktor Microsofta Slovenija Matej Potokar sprejel novi izziv v korporaciji Microsoft

Generalni direktor Microsofta Slovenija Matej Potokar, ki je slovensko podružnico Microsofta vodil tri leta, se je odločil sprejeti nov izziv in je z današnjim dnem postal Direktor skupine za Microsoftove poslovne rešitve (Microsoft Business Solutions, MBS) za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. Potokar je slovensko podružnico prevzel maja 2007 in jo uspešno vodil v obdobju negotovih gospodarskih razmer; Microsoft Slovenija se ob koncu fiskalnega leta 2010, ki se je končalo 3. julija, po poslovnih rezultatih uvršča med najuspešnejše Microsoftove podružnice na svetu. Vodenje slovenske podružnice kot vršilec dolžnosti prevzema Rok Palčič, doslej vodja poslovanja in trženja.

Ob tem je Matej Potokar povedal: "V Microsoftu Slovenija imamo odlično ekipo, s katero smo dosegali zelo dobre rezultate in nobenega dvoma ni, da bo tako tudi vprihodnje. Ko so mi v korporaciji ponudili vodenje skupine za Microsoftove poslovne rešitve v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, sem to priložnost z veseljem sprejel, saj verjamem, da lahko področje Microsoftovih poslovnih rešitev v prihodnjih letih bistveno pripomore k še uspešnejšemu poslovanju Microsofta v regiji."

Tomasz Bochenek, Podpredsednik, Microsoft Srednja in Vzhodna Evropa, je ob imenovanju Potokarja za Direktorja MBS v regiji dejal: "Matej je kot generalni direktor Microsofta Slovenija pokazal, da ima odlične vodstvene sposobnosti na področju dela z ljudmi in v poslovanju, saj je tako pri organizaciji dela kot pri poslovnih dosežkih dosegel pravi preobrat. In natanko to so lastnosti, ki smo jih iskali: odličnega vodjo s podjetniškim duhom, pripravljenega na nove izzive, ki bo poslovanje na področju Microsoftovih poslovnih rešitev (MBS) pripeljal še nivo višje. Zelo sem zadovoljen, da še en odličen vodja prihaja iz regije Srednje in Vzhodne Evrope in Mateju izražam dobrodošlico v naši vodstveni ekipi."

Potokar se je Microsoftu pridružil leta 2003 in je do leta 2007, ko je postal njegov direktor, opravljal različne regionalne vodstvene naloge. Vodil je skupino za storitve v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, pred tem pa skupino za storitve v regiji Adriatik in Jugovzhodna Evropa.

Zadnja leta deluje tudi kot član sveta organizacije CEEMAN, združenja za razvoj menedžmenta v Jugovzhodni Evropi, je podpredsednik Sveta Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in član Sveta Ekonomske fakultete v Ljubljani. Microsoft Slovenija si je pod njegovim vodstvom v tekmovanju Zlata nit dve leti zapored prislužilo naziv najboljšega zaposlovalca. Deluje tudi kot mentor nekaterim obetavnim študentom ekonomije in podjetništva, ki jim pomaga in svetuje pri njihovem profesionalnem razvoju.

Diplomiral je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, svoja znanja s področja tehnologije je kasneje dopolnil s študijem MBA na Univerzi v Kansasu, ZDA.