O-STA

Natečaj M:Android priložnost in izziv domačega znanja

Ljubljana, 14. julij 2010 - Mobitel je kot vodilni slovenski mobilni operater z namenom spodbude in uveljavljanja domačega znanja v sodelovanju z družbo HTC pripravil nagradni natečaj M:Android. Ta domače razvijalce poziva k razvoju lastne aplikacije za mobilne telefone Android. Zagotovljene so bogate denarne nagrade, zmagovalca natečaja pa poleg glavne nagrade v višini 10.000 EUR čaka tudi izjemna priložnost obiska korporacije HTC v Londonu.

Družba Mobitel je v sodelovanju s svetovno uveljavljenim proizvajalcem HTC pripravila nagradni natečaj M:Android s sloganom "Spodbujamo izvirnost". Natečaj predstavlja izjemno priložnost in izziv slovenskim razvijalcem, ki lahko s svojim znanjem dolgoročno sooblikujejo prihodnost mobilnih telekomunikacij. S sodelovanjem v natečaju lahko namreč prvi razvijejo napredne aplikacije, pisane na kožo slovenskim uporabnikom, te pa jim lahko poleg bogatih nagrad prinesejo tudi možnost promocije na prepoznavnih Mobitelovih spletnih mestih.

Natečaj M:Android bo potekal od 25. 8. do 17. 12. 2010, ko bodo razglašeni zmagovalci in podeljene nagrade. Razvijalci ali skupine le-teh se lahko na sodelovanje v natečaju prijavijo že z današnjim dnem, sicer pa imajo vse do 25. 8. 2010 čas, da posredujejo zahtevane podatke in ideje za aplikacijo na naslov developers@mobitel.si. Nato lahko vse do 27. 10. 2010 v sodelovanju z Mobitelom ter ob podpori na spletnem mestu Tehnik (http://tehnik.mobitel.si) svojo aplikacijo razvijejo za uporabo na mobilnih telefonih Android, ki bodo objavljene na mobilnem portalu Planet in spletnem mestu Tehnik. O zmagovalcih bodo poleg strokovne žirije odločali tudi uporabniki obeh omenjenih portalov, pri čemer bosta pomembna tako glasovanje uporabnikov kot tudi število prenosov posamezne aplikacije na mobilne telefone uporabnikov. Tako bo do konca novembra izbranih kar dvajset najbolj priljubljenih aplikacij na mobilnem portalu Planet in spletnem mestu Tehnik. Razvijalci dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij bodo razglašeni 30. 11. 2010, za nagrado pa bodo prejeli mobilni telefon HTC Desire.

V drugem delu izbora bo strokovna žirija na podlagi priljubljenosti aplikacij in strokovne ocene izbrala tri zmagovalne aplikacije natečaja M:Android, ki za nagrado prejmejo 10.000 EUR (prvo mesto), 5.000 EUR (drugo mesto) oziroma 3.000 EUR (tretje mesto). Zmagovalca poleg visoke denarne nagrade čaka tudi pot v London na obisk korporacije HTC. Hkrati bodo avtorji najboljših aplikacij natečaja dobili priložnost trženja le-teh prek Mobitelovega mobilnega portala Planet.

Izbor treh najboljših aplikacij natečaja M:Android bo objavljen 10. 12. 2010 na mobilnem portalu Planet in spletnem mestu Tehnik, razglasitev zmagovalca in podelitev nagrad pa bo 17. 12. 2010 v Mobitelovem centru Ljubljana v Cityparku.

Vse informacije o nagradnem natečaju M:Android so na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik (http://tehnik.mobitel.si/), kjer je v pomoč sodelujočim že na voljo nova rubrika M:Android, ki predstavlja aktualne zanimivosti in novosti na področju razvoja mobilnih aplikacij.