O-STA

Mobitel in ZPMS polepšala poletje otrokom mariborske regije

Ljubljana, 16. julij 2010 - Mobitel bo kot družbeno odgovorno podjetje v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije na morje peljal avtobus otrok. Poletne počitnice na morju bo omogočil otrokom iz socialno ogroženih družin štajerske regije ter jim skupaj s svojim poslovnim partnerjem družbo Fructal pripravil še darilo presenečenja.

Družba Mobitel v okviru svojih prizadevanj za podporo dobrodelnih projektov že vrsto let uspešno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Tokrat bo v sodelovanju z ZPMS izvedla še en pomemben projekt, namenjen socialno ogroženim otrokom. Tako bo ZPMS ob podpori Mobitela omogočila poletne počitnice za cel avtobus otrok iz socialno šibkega okolja štajerske regije. Ti se bodo odpravili na počitnice v Poreč, kjer bodo od 16. do 26. julija uživali v radostih, ki jih ponuja morje in si jih sicer lahko privoščijo le redko, mnogi med njimi pa bodo odšli na morje celo prvič.

Poleg tega je Mobitel pripravil tudi darilni paket presenečenja za otroke, ki jim bo še polepšal poletne počitnice na morju. Darila v paket presenečenja je prispeval tudi Mobitelov poslovni partner Skupina Pivovarna Laško oz. družbo Fructal.

SMS Donacija

Mobitelova storitev SMS Donacija deluje od aprila leta 2003 in je plod lastnega znanja. Storitev, ki združuje dobrodelnost družbe z dobrodelnostjo Mobitelovih uporabnikov, je naletela na izjemen odziv. Zgolj v letu 2009 je bilo s SMS Donacijami zbranih za več kot 130.000 EUR denarnih sredstev, vse od uvedbe pa že za dobrih 800.000 EUR prispevkov.

Mobitelovi uporabniki lahko s SMS Donacijo podprejo tudi akcijo ZPMS "Pomežik soncu - omogočimo počitnice vsem otrokom". S tem, ko na številko 1919 pošljejo sporočilo SMS, v katerega vpišejo ključno besedo POMEZIK, v namen akcije prispevajo 1 EUR. Posamezni znesek donacije je vselej 1 EUR, višji znesek pa lahko uporabniki donirajo z večkratnim pošiljanjem SMS-a z isto ključno besedo.
Poslano sporočilo SMS se uporabnikom zaračuna skladno s cenikom, vendar se Mobitel v korist omenjene akcije odpoveduje vsem prihodkom iz naslova tako poslanih sporočil SMS.

Več informacij na www.zpms.si in www.mobitel.si.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana,

tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.