O-STA

Inovativno trženje za zeleni turizem - izzivi za prihodnost Slovenije

Koper, 3. avgusta 2010 - V začetku oktobra bo na Obali potekal že 17. marketinški festival Zlati boben, ki odmeva po vsem svetu. Slovenska turistična organizacija, Fakulteta za management Koper in Fakulteta za turistične študije Portorož - Turistica Univerze na Primorskem mlade izzivajo, da na njem sodelujejo in se potegujejo za bogate nagrade. Predlagajte inovativno rešitev in osvojite vikend paket za dve osebi v Bohinj Park EKO Hotelu ali kraljevo pogostitev za 8 oseb kot ob obisku britanske kraljice Elizabete II v Sloveniji, ali pa katero izmed drugih bogatih nagrad.

V sklopu Zlatega bobna bo organizirana delavnica Inovativno trženje za zeleni turizem. Na njej bodo predstavljene najboljše rešitve marketinških izzivov za zeleni turizem, ki jih v ta namen zastavljajo razvojno naravnana slovenska turistična podjetja. Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS izzivi) ponujajo priložnost vsem s turizmom povezanim organizacijam, da izkoristijo moč mladine, končnih uporabnikov in strokovnjakov. Rok za oddajo njihovih rešitev je 22. september 2010. Zmagovalne rešitve bodo nagrajene in predstavljene 7. oktobra 2010 na 17. oglaševalskem festivalu Zlati boben v Portorožu.

Fakulteta za management Koper, kot soorganizator, vabi študente, turiste, podjetja in strokovnjake k reševanju obstoječih izzivov in k podajanju novih. Za reševanje izzivov naj obiščejo spletno stran http://btps-izzivi.turistica.si/, kjer so že objavljeni nekateri izzivi, t.i. realni trženjski problemi, s katerimi se podjetja srečujejo vsak dan. Če želijo postaviti nov izziv, pa naj pišejo na BTPS@slovenia.info. Odprti izzivi so objavljeni na dnu strani, povabila k reševanju izzivov so na www.BTPS.si. Cilj mednarodnega natečaja je zbrati konkretne rešitve, katerih implementacija bo vodila k izboljšani izkušnji gostov/turistov, ponudnikov in narave.

Vzemite si čas in si prislužite svojih 5 minut slave na svetovnem dogodku, ki pokriva 400-milijonski trg in je drugi največji tovrstni festival v Evropi. Poleg tega je ena od redkih uspešnih slovenskih blagovnih znamk, ki so splošno priznane tudi v Evropi!

Fakulteta za management Koper