O-STA

Izbor "NAJ KOPALIŠČE" praznuje 20 let

Portorož, 7. 8. 2010 - V okviru podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" tudi letos poteka tradicionalna akcija "Naj kopališče 2010", ki letos praznuje 20. rojstni dan. V ta namen so organizatorji pripravili družabno srečanje vseh sodelujočih poslovnih partnerjev in medijev, ki je potekalo na barki Portorož, s katere so si udeleženci lahko ogledali celotno slovensko obalo in obalna kopališča z morske perspektive.

Akcija "Naj kopališče" in promocijske aktivnosti, ki se izvajajo v okviru le-te je v dvajsetih letih dosegla izjemen razvoj. Že od začetka jo spremlja razvoj turistične ponudbe in aktivnosti na skoraj vseh večjih ter vidnejših slovenskih kopališčih; od klasičnih kopališč izpred dvajsetih let do razvejane turistične ponudbe tako mestnih kopališč kot term in vse bolj priljubljenih vodnih parkov. Po dvajsetih letih razvoja je danes "Naj kopališče" uveljavljena blagovna znamka s katero svojo prepoznavnost utrjujejo tudi dosedanji prejemniki nazivov "Naj". V letošnji akciji so organizatorji obiskali in javnosti predstavili devetnajst kopališč, z obiski pa bodo nadaljevali vse do konca poletja. Letos še posebej pridno zbirajo glasove, saj jih je do danes v uredništvo prispelo že preko 36.000.

Piše se zgodovina

Prvi začetki akcije so bili v okviru turistične priloge časopisa Dnevnik, katero je takrat urejal idejni vodja akcije Naj kopališče, danes urednik oddaje Dobro jutro, Slovenija - Franci Potočnik. Sledil je premik na 1. program Radia Slovenija ter kasneje na ljubljanski RGL. Z razvojem in hitro rastjo lokalnih ter komercialnih radijskih postaj pa se je v zadnjih letih vzpostavilo tesno sodelovanje tudi z njimi. Trenutno oddaja "Dobro jutro, Slovenija" poteka na: Radiu Slovenia International, Radiu Koper, Radiu Ptuj, Radiu Kranj, Radiu Zeleni val, Radiu Štajerski val, Radiu Primorski val, Radiu Univox, Radiu Prlek in Mojem radiu Velenje.

Z razvojem internetnega medija je leta 1990 zaživela ena izmed prvih turistično informativnih strani www.aa-mm.si. Ta je pred petimi leti dobila novo podobo in razsežnosti pod imenom turistično informativni portal www.dj-slovenija.si, v okviru katerega izhajajo tudi vse bolj priljubljene e-novice "Dobro jutro, Slovenija".

Akcija Naj kopališče 2010

Že od konca meseca aprila, ko se je pričela akcija Naj kopališče, radijska ekipa Dobro jutro, Slovenija obiskuje kopališča po vsej Sloveniji, sicer razdeljena v šest različnih kategorij. Namen akcije in oddaj je še vedno čimbolj celovito predstaviti ponudbo in novosti posameznih kopališč, le ti pa se tekom akcije trudijo, da v sezoni privabijo in razveselijo čimveč gostov. Slednji pa bodo s svojimi glasovi tudi tokrat odločili, katera od kopališč bodo ob koncu na najvišjih stopničkah.

Izbor najbolj priljubljenih slovenskih kopališč letos poteka že 20. leto zapored. V tem času je pridobil na veljavi tako med upravitelji kopališč kot tudi med obiskovalci. "Akcija je pokazatelj smernic in odraz dejanskega stanja v smislu, kakšna je ponudba slovenskih kopališč, kakšne so posebnosti, kakšne novosti, kaj je pri obiskovalcih priljubljeno in kaj jih morda moti. O vsem tem namreč vsak četrtek in soboto poročamo v naših radijskih oglašanjih na 10-ih radijskih postajah po Sloveniji," je pojasnila Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing.

Glasovanje, ki se je začelo aprila, poteka preko turistično informativne spletne strani www.dj-slovenija.si, na kateri si je mogoče prebrati tudi reportaže s fotografijami s posameznih kopališč ter si ogledate TV prispevke. Te predvajajo na 14-ih regionalnih in lokalnih TV postajah. Glasove je mogoče oddati tudi s telefonskim klicem v studio sodelujočih radijskih postaj, na nekaterih partnerskih spletnih portalih, ter letos prvič tudi na kopališčih samih.

Izbor najbolj priljubljenih slovenskih kopališč bo potekal vse do zaključka poletne kopalne sezone, predvidoma do konca septembra. Najboljša kopališča za leto 2010 bodo znana sredi oktobra letos, svečana podelitev bo v Hotelu Livada v Termah 3000. Več o akciji z eno najdaljših tradicij pri nas preberite na www.dj-slovenija.si!