O-STA

Nov Mercator center Tabor v Mariboru bo odprt čez dobro leto

Ljubljana, 10.8. 2010 - Nov Mercator center Maribor Tabor sodi med večje Mercatorjeve nakupovalne centre. Razprostiral se bo na 45.000 m2 velikem zemljišču in imel 23.000 m2 trgovskih površin. Kupcem bo na razpolago 804 parkirnih mest, od teh jih bo 570 v parkirni hiši pod trgovskim centrom. Novi Mercator center bo nadomestil obstoječega na Tržaški cesti 14, za katerega se po odprtju novega centra predvideva odprodaja.

Nov Mercator center Maribor Tabor bo obiskovalcem zagotavljal visok nivo nakupovalnega ugodja in možnosti druženja, poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj se bodo lahko kratkočasili in zabavali na otroških igriščih.

V nakupovalnem centru bosta Mercatorjev hipermarket, ki bo zavzel več kot 30 % trgovskih površin, in športna prodajalna Intersport, zagotovljena pa bo tudi pestra ponudba drugih izbranih ponudnikov blaga in storitev v kar 52 lokalih, oziroma na površini skoraj 10.000 m2. Za te lokale Mercator zdaj išče poslovne partnerje za gostinsko dejavnost (restavracija, kava bar, slaščičarna), prodajo tehnike in opreme za dom, tekstila, obutve, otroškega programa, hišnega tekstila, vse za male živali, nakita in modnih dodatkov, kozmetike in drogerijskih izdelkov, darilnega programa, telefonije, za knjigarno in papirnico, potovalni program, zlatarno, optiko, čokoladnico, banko in druge finančne storitve, frizerski salon, za prodajo in popravilo ur, likovno ustvarjalnico, za programe, namenjene razvedrilu (biljardnica, plesna šola, fitnes) ter za druge izvirne in zanimive dejavnosti.

Investitor projekta je KBM - LEASING d.o.o. - Skupina Nove KBM, Maribor, s katerim je Mercator sklenil dolgoročno pogodbo za najem celotnega centra. Center bo predvidoma odprt konec leta 2011, glavni izvajalec pa bo Konstruktor VGR d.o.o. iz Maribora.

Na območju Maribora delujeta že dva Mercator Centra, in sicer na Tržaški Cesti 14 in Puhovi 1.