O-STA

Inovativne strategije za zeleni turizem Slovenije - tvoja priložnost na letošnjem festivalu Zlati boben

Koper, 13. septembra 2010 - 17. marketinški festival Zlati boben, ki vsako leto zaznamuje oktobrsko dogajanje na slovenski obali, bo tokrat udarjal tudi v ritmu družbene odgovornosti in reševanja zelene prihodnosti. Članici Univerze na Primorskem, Fakulteta za management Koper in Fakulteta za turistične študije Portorož - Turistica, ter Slovenska turistična organizacija vabijo študente, turiste, podjetja in strokovnjake, da sprejmejo izziv in na letošnjem Zlatem Bobnu predstavijo lastno strategijo, ki bo uspešno premoščala izzive na področju ekologije in tržnega gospodarstva.

V sklopu letošnjega Zlatega bobna bo organizirana delavnica Inovativno trženje za zeleni turizem, na kateri bodo predstavljene najboljše rešitve marketinških izzivov za zeleni turizem, ki jih v ta namen zastavljajo razvojno naravnana slovenska turistična podjetja. Udeležencem delavnic bo omogočeno proučevanje primerov iz prakse, ki odražajo reševanje aktualnih poslovnih situacij oz. problemov, hkrati pa se bo skozi razpravo sprožalo iskrenje novih idej, na podlagi katerih bomo lahko kot družba uspešnejši pri premagovanju okoljskih in gospodarskih izzivov, ki so pred nami. Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS izzivi) ponuja priložnost vsem s turizmom povezanim organizacijam, da izkoristijo moč mladine, končnih uporabnikov in strokovnjakov. Rok za oddajo njihovih rešitev je 22. september 2010. Zmagovalne rešitve bodo nagrajene in predstavljene 7. oktobra 2010 na 17. oglaševalskem festivalu Zlati boben v Portorožu.

Fakulteta za management Koper, kot soorganizator, vabi študente, turiste, podjetja in strokovnjake k premoščanju obstoječih izzivov in k podajanju novih. Za reševanje izzivov naj obiščejo spletno stran http://btps-izzivi.turistica.si/, kjer so že objavljeni nekateri izzivi, t.i. realni trženjski problemi, s katerimi se podjetja srečujejo vsak dan. Če želijo postaviti nov izziv, pa naj pišejo na BTPS@slovenia.info. Odprti izzivi so objavljeni na dnu strani, povabila k reševanju izzivov so na www.BTPS.si. Cilj mednarodnega natečaja je zbrati konkretne rešitve, katerih implementacija bo vodila k izboljšani izkušnji gostov/turistov, ponudnikov in narave.

Naj tudi vaše ime zaznamuje Zlati boben 2010!