O-STA

Kako študentsko delo spremeniti v kariero? - Portal talentiran.si v sodelovanju s podjetji

Na Portalu talentiran.si je objavljen članek o tem, kako študentsko delo spremeniti v redno zaposlitev. Študentsko delo za večino ljudi pomeni priložnost za občasni zaslužek - je pa seveda tudi idealna priložnost za nabiranje znanj, spretnosti, za pridobitev delovnih navad ...

Tisti študentje, ki se zavedajo pomena zgodnje gradnje kariere, poiščejo dela, ki sovpadajo z njihovo smerjo študija. Mladi, ki so že tekom študija aktivno vpleteni v delovne procese, so navadno samozavestnejši in bolj uspešni pri iskanju in pridobivanju zaposlitve.

V članku Kako študentsko delo spremeniti v kariero? je predstavljena zgodba Roka, mladega programerja, ki je poiskal študentsko delo v podjetju Erling d.o.o.

Rok se je za delo v tem podjetju odločil zaradi pridobivanja novih praktičnih izkušenj, ki bodo nadgradile teorijo, naučeno na fakulteti.

Dela in praktičnih izkušenj željnih študentov so veseli tudi delodajalci. Gospod Tomo Kokalj, direktor podjetja Erling, pravi, da mladi pri njih spoznajo stvari na podlagi praktičnih izkušenj in si jih tako lažje predstavljajo: "Ko v podjetju narediš program, mora ta delovati v vseh možnih situacijah in zavedanje o tem je v naši stroki, programiranju, še kako pomembno. Izjemnega pomena tako za delodajalca kot za študenta so tudi delovne navade, ki jih pridobijo študentje."

Erling d.o.o. sicer zaposluje kar nekaj študentov, trenutno imajo odprto delovno mesto programerja. Iščejo študenta računalničarja, ki želi koristno izrabiti svoj čas.

"Iščemo sodelavca ali sodelavko, ki ima veselje do programiranja in razvoja poslovnih rešitev, izkušnje z MS SQL podatkovnimi bazami in enem izmed programskih orodij ( Delphi, Visual Basic, ...)."

Mladi študentje in študentke računalništva, ki vas tovrstno delo zanima in veseli, torej pošljite kratek življenjepis na mail@erling.si.

Več o izdelavi življenjepisa in zgodnji gradnji kariere najdete tukaj.

Za informacije smo vam vedno na voljo tudi sodelavci Portala talentiran.si na naslovih: alenka@talentirana.si, stasa.barbic@talentirana.si in tadeja@talentirana.si.