O-STA

Fakulteta za management že petnajsto leto zapored uspešno zakorakala v novo akademsko leto

Koper, 5. oktobra 2010 - Fakulteta za management Koper je uspešno zakorakala v novo študijsko leto. Z več kot tisoč vpisanimi študenti v univerzitetnem mestu Koper ter študijskima središčema v Celju in Škofji Loki, kjer je od letos naprej možen tudi redni študij, ostaja največja članica Univerze na Primorskem. Fakulteta letos hkrati beleži tudi 15 let delovanja.

Fakulteta za management je največja članica Univerze na Primorskem - število vpisanih se vrti okrog 1000 in več, saj zadnji roki za vpis še niso potekli. Letošnje leto fakulteta beleži 15 let uspešnega delovanja, hkrati pa je letos tudi prvič odprla redna vpisna mesta v študijskem središču Škofja Loka. Tako je poleg Celja in Kopra redni študij managementa mogoč tudi na Gorenjskem.

Poleg slovenskih študentov je vse več zanimanja za fakulteto tudi med tujimi študenti. Fakulteta ponuja za tuje študente v angleškem jeziku 5 dodiplomskih ter 1 podiplomski predmet, katerim lahko prisostvujejo tudi slovenski študenti. Tako se je slednjim danes pridružilo 23 študentov iz 8 držav: Poljske, Portugalske, Španije, Italije, Madžarske, Češke, Slovaške in Turčije. Spomladi pa pričakujejo še novih 50 tujih študentov.

Dobrodošlica prodekanov za redne študente je potekala včeraj, 4. oktobra 2010 v Kopru (ob 9. uri), Celju (ob 10. uri) in Škofji Loki (ob 11. uri).

Fakulteta za management Koper