O-STA

Koncert skupine Goldfrapp zaradi zdravstvenih težav pevke Alison prestavljen!

Ljubljana, 8. oktober 2010 - Obveščamo vas, da je današnji koncert skupine Goldfrapp v Kinu Šiška zaradi zdravstvenih težav pevke Alison Goldfrapp prestavljen. Alison Goldfrapp je zaradi intenzivnega koncertiranja in napornega urnika na današnji dan, ko je bil predviden zadnji koncert v sklopu glasbene trilogije Itak Džafest, utrpela hujše vnetje grla ter tako ostala popolnoma brez glasu. Kljub temu, da je skupina Goldfrapp trenutno že v Sloveniji, in navkljub intenzivni zdravniški pomoči, je bila Alison primorana prestaviti koncert za nedoločen čas. Vse, ki ste vstopnice že kupili, obveščamo, da je koncert prestavljen, vodstvo skupine Goldfrapp sporoča, da se trudijo dogovoriti nov datum, ki bo izveden ob prvem prostem koncertnem datumu, po rehabilitaciji glasu Alison Goldfrapp. Nov datum bomo sporočili takoj, ko bo ta znan. Vsem Itakovcem in fanom skupine Goldfrapp se za nevšečnosti opravičujemo.

Finale glasbene trilogije, ki je bil predviden danes, 8. oktobra, ob 21. uri s skupino Goldfrapp v Kinu Šiška, je zaradi težav z glasom pevke Alison Goldfrapp prestavljen. Nov datum finala glasbene trilogije Itak Džafest s skupino Goldfrapp bo Itak vsem fanom skupine in Itakovcem sporočil naslednji teden. Vsem, ki ste svoje vstopnice že kupili, se za nevšečnosti opravičujemo in zagotavljamo, da kupljene karte veljajo za novi termin koncerta ter da bo koncert skupine Goldfrapp izveden v najkrajšem možnem času.

Naj spomnimo...

V letošnjem letu je družba Mobitel Itakovcem omogočila intimnejše doživetje koncertov vrhunskih glasbenikov, zato je priredila tri koncerte vrhunskih glasbenikov na manjših prizoriščih, ki obiskovalcem zagotavljajo pristno Džafest izkušnjo, koncerte pa so dopolnjevale Itak predkoncertne zabave in Itak partyji. Britanska zasedba Goldfrapp bo nastopila kot zadnja. Zasedba, ki je leta 2000 navdušila kritike s svojim prvencem Felt Mountain, ki ga je zaznamovalo zanimivo prepletanje sintetiziranih vokalov s čudovitimi zvočnimi ozadji, navdahnjenimi s kabaretom, folkloro in elektronsko glasbo. Pevka skupine Alison Goldfrapp in klaviaturist Will Gregory sta na naslednjem albumu Black Cherry zvok prvenca nadgradila s prijemi glam rocka in synthpopa. Plesno usmerjeni pop, ki sta ga poimenovala "glamtastični sadopop", sta nadaljevala tudi na naslednjem super uspešnem albumu Supernature. Leta 2008 je sledil preobrat - na Seventh Tree sta plesiščem prijazni zvok nadomestila z bolj subtilnim, toplim in organskim folklornim izrazom.