O-STA

Vabljeni na gostujoče predavanje direktorja Urada RS za intelektualno lastnino na UP FM

Univerza na Primorskem

FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER

združenje Alumni FM

vabi na

gostujoče predavanje

dr. JURIJA ŽUREJA, MBA

direktorja Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino

z naslovom

IMAŠ INTELEKTUALNO LASTNINO IN "SI"

ALI PA JE NIMAŠ IN 'NE OBSTAJAŠ'?

v ponedeljek, 8. novembra 2010 ob 17. uri v Škofji Loki,

v predavalnici UP FM v Škofji Loki - "bivša vojašnica", Partizanska 1.

Imaš intelektualno lastnino in 'si' ali pa je nimaš in 'ne obstajaš'? Zelo preprosto ... V predavanju bomo obravnavali vprašanja, kaj intelektualna lastnina je, zakaj je 80 % vrednosti rasti BDP vezano na intelektualno lastnino, kako se lahko zaščiti in zakaj bi jo zaščitil in kako z znanjem obogateti. Predavanje je namenjeno tistim, ki verjamejo v svoj potencial, želijo v življenju nekaj doseči in jim ni nerodno povedati, da želijo v življenju uspeti. Intelektualna lastnina je posledica dolge poti iskanja in poizkusov in malih ali večjih porazov s ciljem doseganja večjih osebnih zmag na koncu. Torej je stvar zmagovalcev.

Dr. Jurij Žurej je diplomiral na Pravni fakulteti UL, na isti fakulteti doktoriral iz civilnega in gospodarskega prava ter končal tudi študij MBA na IEDC - Poslovni šoli Bled. Delovne izkušnje si je začel nabirati kot mladi raziskovalec na pravni fakulteti, nato je 2002 - 2007 opravljal naloge svetovalca pri Državni revizijski komisiji, Uradu informacijskega pooblaščenca, družbi Mobitel in podjetju Unian, leta 2008 pa je ustanovil Inštitut za gospodarsko svetovanje ICDR. Objavi jel več kot sto strokovnih prispevkov, med drugim tudi komentar k Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, ter predaval na številnih seminarjih in izobraževanjih.

Strokovnjaka bo gostila doc. dr. Danila Djokić, pri predmetu Gospodarsko pogodbeno in statusno pravo na študijskem programu Management.

Prijazno vas vabimo, da se predavanja udeležite!

Izkoristite redko priložnost, da gosta vprašate, kar vas zanima na področju intelektualne lastnine!