O-STA

Natečaj M:Android predstavlja nove aplikacije

Ljubljana, 11. november 2010 - Na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik so že na voljo nove aplikacije Android, ki so jih domači razvijalci oddali v okviru nagradnega natečaja M:Android. Uporabniki pametnih telefonov s platformo Android lahko na navedenem spletnem mestu izbirajo kar med 54 brezplačnimi aplikacijami. Te lahko tudi enostavno prenesejo na svoj mobitel, Mobitelovi uporabniki celo brezplačno. Hkrati lahko tudi glasujejo za svoje najljubše aplikacije in na ta način sodelujejo pri izboru najboljših aplikacij.

Nagradni natečaj M:Android je na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik že predstavil aplikacije, ki so jih slovenski razvijalci pripravili za mobilno platformo Android. Povsem sveže ideje so zaživele v aplikacijah, ki so popolna novost na trgu, uporabnikom pa so na voljo brezplačno. Na portalu Tehnik je objavljenih kar 54 aplikacij, tako da si jih lahko ogledajo ter po želji tudi prenesejo na svoje mobilne telefone s platformo Android in jih preizkusijo. Prenos podatkov v ta namen je za Mobitelove uporabnike v Mobitelovem omrežju brezplačen. Uporabniki lahko za svoje najljubše aplikacije glasujejo vse do 8. decembra 2010.

Razvijalci dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij bodo za nagrado prejeli mobilni telefon HTC Desire, priljubljenost aplikacij in glasovi strokovne žirije pa bodo na koncu izbrali še tri zmagovalne aplikacije. In sicer bo avtor zmagovalne aplikacije prejel kar 10.000 EUR in dobil ekskluzivno priložnost za obisk korporacije HTC v Londonu, pri čemer so že vključeni stroški letalske karte, nočitve in obiska korporacije HTC ter dnevna žepnina. Avtor drugouvrščene aplikacije bo prejel 5.000 EUR in tretjeuvrščene aplikacije 3.000 EUR. Razglasitev dvajset najboljših aplikacij sledi v prvi polovici meseca decembra 2010.

Poleg bogatega nagradnega sklada je posebnost natečaja M:Android, ki ga Mobitel prireja v sodelovanju z družbo HTC, tudi močna podpora domačega znanja na področju mobilnih telekomunikacij. Tako imajo razvijalci priložnost trženja svojih aplikacij prek kanalov družbe Mobitel, na voljo pa imajo še strokovno podporo in odprt dialog z organizatorjem natečaja. V ta namen je bila med drugim 17. septembra 2010 tudi uspešno izvedena delavnica, na kateri so se zbrali razvijalci operacijskega sistema Android v okviru M:Android natečaja, Mobitelovi strokovnjaki in zunanji strokovnjaki platform Android.

Več informacij glede natečaja M:Android je na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik (http://tehnik.mobitel.si).

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.