O-STA

Podjetni petek - Hidria in Talentiran.si mladim odpirata vrata

Portal talentiran.si in Nefiks s podjetjem Hidria pripravljata akcijo Podjetni petek, ki bo potekal v sklopu Globalnega tedna podjetništva. Mladim bo tako v petek, 19. novembra 2010, ponujena edinstvena priložnost spoznavanja Hidrie, enega najuspešnejših slovenskih podjetij.

Mladi bodo lahko izvedeli, kako in na kakšen način lahko postanejo bolj zaposljivi. Na pomoč jim bodo priskočili sodelavci Nefiksa in Hidrie - preko predstavitve podjetja, pogovorov s ključnimi kadri in kadrovnicami, delavnicami, kjer bodo reševali s strani Hidrie zastavljene izzive, simulacije zaposlitvenih razgovorov in še mnoge druge spodbude bodo udeleženci lahko dodobra spoznali Hidrio in hkrati postali bolj zaposljivi.

"Zavod Nefiks je za enega ključnih stebrov delovanja postavil zaposlitveno opismenjevanje mladih. To že kar nekaj časa počnemo preko Nefiksa oziroma E-nefiksa, brezplačne spletne aplikacije, ki služi kot orodje za beleženje neformalno pridobljenih znanj, mladim in iskalcem zaposlitve pa predvsem strukturirano zgodnjo gradnjo kariere," pripovedujejo sodelavci Nefiksa.

Ideja povezovanja študentov s podjetji je udeležence navdušila. Jan, študent strojništva, je v prijavo zapisal takole: "Kot študent v Ljubljani opažam, da je komunikacija med pedagoškimi inštitucijami in podjetji zelo slaba ali pa neobstoječa, ko je govora o razvoju novih kadrov in pa dodatnih kompetencah za različne sektorje v industriji."

Podjetni petek je tako inovativna in edinstvena priložnost za mlade, kjer jim roko podajata Hidria in Nefiks. Le preko povezovanja z gospodarstvom je možna dobrobit za obe strani - mladim vpogled v podjetje, podjetju pa možnost novih inovativnih idej in novih perspektivnih kadrov. Podjetje Hidria je prvo, ki je prepoznalo vrednost neformalnega povezovanja in mladim na stežaj odprlo vrata in ponudilo pomoč.

Hidria se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju sistemov za klimatizacijo in avtomobilskih tehnologij. S svojo dejavnostjo prispeva k trajnostnemu razvoju naravnega in družbenega okolja.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421