O-STA

Prvi podjetni petek Zavoda Nefiks uspel!

V petek, 19. 11. 2010, je v Spodnji Idriji v sklopu Globalnega tedna podjetništva potekal prvi Podjetni petek. Organiziral ga je Zavod Nefiks&portal talentiran.si v sodelovanju s podjetjem Hidria iz Spodnje Idrije.

Dogodek je bil namenjen mladim študentom, pa tudi že iskalcem zaposlitve, ki jim je bila ponujena edinstvena priložnost spoznavanja Hidrie, enega najuspešnejših slovenskih podjetij.

Približno dvajset mladih iz vse Slovenije in različnih študijskih smeri je tako izvedelo, kako in na kakšen način lahko postanejo bolj zaposljivi.

Sodelavci Hidrie, na čelu z direktorico razvoja in izobraževanja zaposlenih korporacije Hidria, Tanjo Kenda, so poskrbeli, da so udeleženci spoznali ključne kadre podjetja. Lahko so videli, kako potekajo odnosi z javnostjo in marketing, pozabili pa niso niti na inženirje strojništva, delavnico inovativnosti in HR delavnico.

V popoldanskem delu so sodelavci Zavoda Nefiks poskrbeli, da so udeleženci izvedeli, kaj je Nefiks, kako se prijaviti na zaposlitveni oglas, kako širiti svojo socialno mrežo in kako veliko vlogo ima pri zaposlitveni pismenosti in zaposljivosti sprotno beleženje neformalno pridobljenih znanj in izkušenj.

Podjetni petek na Hidrii pa je bil le prvi v vrsti Podjetnih petkov. Sodelavci Zavoda Nefiks namreč načrtujejo izvedbo večih podobnih projektov z različnimi podjetji, ki, tako kot Hidria, pomagajo mladim na poti do zaposlitvene pismenosti.

S tem na svojstven način in po svojih zmožnostih skušajo uresničevati načela iz Evropske garancije za mlade, ki so jo evropski poslanci sprejeli letos poleti. Slednja predvideva, da naj bi vsak mlad Evropejec v roku štirih mesecev od vstopa na trg dela dobil priložnost za zaposlitev, nabiranje delovnih izkušenj in spoznavanja organizacijske in delovne kulture podjetij.

Zavod Nefiks skuša z akcijo Podjetnih petkov mlade pripeljati v podjetja in jim pokazati, kako potekajo delovni procesi ter jim hkrati posredovati znanja zaposlitvene pismenosti, ki jih bodo ob vstopu na trg dela še kako potrebovali.

Celotno izjavo za javnost, vključno z mnenji udeležencev in Tanje Kenda (Hidria), si lahko preberete na portalu talentiran.si.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421