O-STA

Z mednarodno konferenco v turški prestolnici so se začeli Dnevi Fakultete za management Koper 2010

Koper, 25. novembra 2010 - Včeraj so se z mednarodno znanstveno konferenco MIC 2010, v turški prestolnici Ankari, začeli letošnji DNEVI FAKULTETE ZA MANAGEMENT KOPER. Fakulteta za management Koper Univerze na Primorskem v slovenskem visokošolskem prostoru preko izobraževanja, raziskovanja in svetovanja na področju družboslovja s poudarkom na managementu, ki interdisciplinarno povezuje ekonomske, poslovne, pravne, organizacijske in vedenjske vede, deluje že 15 let.

Mednarodna znanstvena konferenca, ki je že enajsta po vrsti, je v preteklih letih postala mednarodni dogodek tako v slovenskem kot v svetovnem merilu. Tokratni naslov štiridnevne konference je: Socialna odgovornost, profesionalna etika in management (Social Responsibility, Professional Ethics, and Management). Udeležilo se je bo več kot 100 udeležencev, predstavljenih bo 70 člankov avtorjev iz 28 držav Amerike, Evrope, Afrike in Azije.

Sicer pa bo na letošnjih dnevih fakultete, med 2. in 3. decembrom 2010, potekala še strokovna konferenca FREM 2010 - Festival raziskovanja ekonomije in managementa, Znanje: teorija in praksa, ki je namenjena predstavitvam dosežkov študentov, diplomantov in širše strokovne javnosti. Letos sedma po vrsti, se bo odvijala na vseh treh študijskih središčih fakultete: v Kopru, Celju in Škofji Loki.

Dneve fakultete bo 4. decembra 2010, v Portorožu, zaključila 12. podelitev diplom in priznanj ter slavnostna akademija ob 15. obletnici fakultete, kateri bo sledil še tradicionalni akademski ples, ki ga pripravljajo Fakulteta za management Koper, združenje Alumni FM in študentski svet fakultete.

Pregled dogodkov v sklopu letošnjih Dnevov Fakultete za management Koper:

11. mednarodna znanstvena konferenca MIC'10; Social Responsibility, Professional Ethics, and Management

Ankara, Turčija, 24.-27. november 2010

7. strokovna konferenca FREM'10 - Festival raziskovanja ekonomije in managementa; Znanje: teorija in praksa

Študijska središča Koper, Celje in Škofja Loka, 2. in 3. december 2010

12. podelitev diplom in priznanj ter slavnostna akademija ob 15. obletnici UP FM

Portorož, Grand hotel Bernardin, 4. december 2010, ob 18. uri

12. akademski ples UP FM

Portorož, Grand hotel Bernardin, 4. december 2010, ob 20. uri

UP Fakulteta za management Koper