O-STA

Biljana Weber nova generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta

LJUBLJANA, 25. november 2010

· Vodenje slovenske podružnice bo prevzela Biljana Weber, ki v Microsoft prihaja iz družbe IBM

· Biljana Weber prinaša poglobljeno poznavanje trga informacijskih tehnologij in bogate izkušnje z najzahtevnejšimi projekti, za katere je prejela tudi več priznanj za izjemne dosežke

· Vodila bo Microsoftovo podružnico, ki kljub negotovim gospodarskim razmeram sodi med najuspešnejše na svetu

Nova generalna direktorica slovenske podružnice družbe Microsoft je Biljana Weber, ki bo vodenje prevzela 1. januarja 2011. Webrova, ki jo odlikuje izjemno poznavanje trga naprednih informacijskih tehnologij, prihaja iz podjetja IBM, kjer je bila nazadnje direktorica za javni sektor za področje srednje in vzhodne Evrope. V obdobju od 2006 do 2009 je vodila slovensko podružnico IBM-a. Ima bogate izkušnje z razvojem prodajnih poti in poslovanja ter vodenjem trženja, v skoraj dveh desetletjih dela v panogi pa se je izkazala tudi pri najzahtevnejših projektih in prejela več priznanj za izjemne dosežke, kot so IBM EMEA Leadership Award, Business Leadership Award in Special Order of Merit Reward for Business Results. Na položaju generalnega direktorja bo nasledila Mateja Potokarja.


Biljana Weber, generalna direktorica Microsofta Slovenija:

"Vselej me privlačijo novi izzivi in možnost dela z izkušeno ekipo, ki verjame v izjemen potencial sodobnih informacijskih tehnologij. Prepričana sem, da bomo lahko skupaj še utrdili razvejane Microsoftove odnose s strankami, partnerji in deležniki ter celotno skupnostjo. Veselim se vrnitve v Slovenijo in sodelovanja s slovenskimi uporabniki Microsoftovih tehnologij, še posebej v obdobju, ko celotna panoga zaradi računalništva v oblaku doživlja resnično prelomne spremembe."


Marcel Schneider, deželni direktor za države regije srednja in vzhodna Evropa, je ob imenovanju nove generalne direktorice slovenske podružnice povedal: "Navdušen sem, da se bo Biljana kot izjemna poznavalka informacijskih tehnologij in IT-trga pridružila naši ekipi v slovenski podružnici Microsofta. Biljana je energična voditeljica z odličnimi sposobnostmi za skupinsko delo in razvoj plodnih odnosov s strankami in partnerji. Prepričan sem, da bo slovenska podružnica pod njenim vodstvom nadaljevala zelo uspešno poslovanje in še okrepila vlogo ključnega nosilca slovenske IT-industrije."

Biljana Weber je poklicno pot začela v podjetju Intertrade ITS, nato pa se je leta 1993 skupaj z več sodelavci pridružila družbi IBM. Tam je opravljala naloge s področja trženja in prodaje ter različne vodstvene funkcije, vključno z vodenjem slovenske podružnice IBM-a med leti 2006 in 2009. Pred prihodom v Microsoft je bila direktorica za javni sektor za področje srednje in vzhodne Evrope.

Diplomirala je iz poslovne ekonomije na Fakulteti za ekonomijo Univerze v Sarajevu, nato pa izobraževanje nadaljevala v Veliki Britaniji na Open University Business School, kjer je prejela profesionalno diplomo iz vodenja in zaključila študij MBA. Tekoče govori angleško, nemško in hrvaško, pogovorno tudi francosko.

Na položaju generalnega direktorja bo nasledila Mateja Potokarja, ki je letos julija postal direktor skupine za Microsoftove poslovne rešitve za regijo srednje in vzhodne Evrope. Slovenska podružnica se je ob koncu zadnjega proračunskega leta, ki se je končalo 3. julija 2010, uvrstila med najuspešnejše Microsoftove podružnice na svetu.

KONTAKT:

Simona RakušaVodja trženja in odnosov z javnostmisimonar@microsoft.comtel. 041 384 710Katra SemrovProjektna vodja odnosov z javnostmiv-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103