O-STA

Microsoftov program donacij programske opreme bo dosegel še več skupnosti in neprofitnih organizacij

Microsoftov program donacij programske opreme bo dosegel še več skupnosti in neprofitnih organizacij

· Posodobljen program širi dostop do tehnologije in krog neprofitnih organizacij, ki lahko zaprosijo za donacijo

Microsoft je prenovil svoj program donacij programske opreme Microsoft Software Donation, ki bo neprofitnim nevladnim organizacijam še dodatno olajšal dostop do sodobne tehnologije. V okviru prenovljenega programa lahko še več neprofitnih organizacij zaprosi za donacijo programske opreme. Prav tako jim je na voljo več programskih izdelkov, za katere lahko odslej zaprosijo, kadarkoli jih potrebujejo. Program donacij programske opreme Microsoft izvaja v več kot 100 državah sveta. Od leta 1998 je doniral programsko opremo v vrednosti več kot 3,9 milijarde USD, vsako leto pa prek donacij doseže več kot 40.000 neprofitnih organizacij. V Sloveniji pri izvajanju programa sodeluje z neprofitno organizacijo MISSS (Mladinskim informativnim svetovalnim središčem Slovenije).

Akhtar Badshah, direktor za globalne odnose s skupnostmi pri Microsoftu: "Boljši dostop do tehnologije omogoča neprofitnim organizacijam, da dvignejo svojo storilnost, dosežejo več ljudi in ponudijo nove, boljše storitve, ki neposredno pomagajo lokalnim skupnostim. Čeprav že sedaj pomagamo občutnemu številu neprofitnih organizacij, želimo še bolj pomagati. Spremembe, ki jih predstavljamo danes, so zasnovane, da bi bil program bolj pomemben in dostopen večjemu številu organizacij, ki bodo nato pozitivno vplivale na lokalne skupnosti po vsem svetu."

Sodelovanje z neprofitnimi organizacijami

Microsoftovi viri za neprofitne organizacije

Blog Microsoft Unlimited Potential Blog

TechSoup Slovenija

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Prenova programa Microsoft Software Donation

Microsoft je prenovil svoj program donacij programske opreme, ki bo neprofitnim organizacijam še dodatno olajšal dostop do dostopne tehnologije. V okviru prenovljenega programa, ki je na voljo v 100 državah po svetu, tudi v Sloveniji, bo še več neprofitnih organizacij lahko kadarkoli zaprosilo za donacijo programske opreme. Od leta 1998 je Microsoft doniral programsko opremo v vrednosti več kot 3,9 milijarde USD, vsako leto pa prek donacij doseže več kot 40.000 neprofitnih organizacij.

Spremembe programa Microsoft Software Donation vključujejo:

· Število različnih programskih izdelkov, za katere je mogoče zaprositi, je povečano s šest na deset. To neprofitnim organizacijam omogoča, da dobijo programsko opremo, ki jo potrebujejo, kot je Windows 7, Microsoft Office 2010 in Microsoft SharePoint 2010.

· Za donacijo programske opreme se odslej lahko potegujejo tri dodatne kategorije neprofitnih organizacij, vključno z organizacijami za medicinske raziskave, zasebne fundacije ter ljubiteljske športne in rekreacijske organizacije.

· Program donacij vključuje novo ponudbo Get Genuine, s katero lahko neprofitne organizacije poskrbijo, da se na njihovih obstoječih osebnih računalnikih uporablja pristen Microsoftov operacijski sistem. S tem si prav tako zagotovijo najnovejše posodobitve in varnostne izboljšave.

· Neprofitne organizacije lahko sedaj zaprosijo Microsoft za donacijo prek omrežja TechSoup Global Network, kadarkoli jo potrebujejo. Odpravljena je prejšnja omejitev na en zahtevek letno.

· Neprofitne organizacije, ki naročajo donacije prek omrežja TechSoup Global Network, lahko sedaj pridobijo vse ključne informacije o donaciji na novi spletni strani Microsoft Donation Center. Tam je na voljo pregled nad preteklimi donacijami in seznam izdelkov, za katere je mogoče zaprositi.

Microsoft v 35 državah sveta, vključno s Slovenijo, pri izvajanju programa donacij programske opreme sodeluje z neprofitno organizacijo TechSoup Global in njeno globalno mrežo. TechSoup neprofitnim organizacijam zaračuna nizko administrativno nadomestilo, namenjeno financiranju programa ter zagotavljanju pomoči in znanj, potrebnih za kar najboljšo uporabo tehnologije.

V Sloveniji TechSoup koordinira neprofitna organizacija MISSS (Mladinsko svetovalno središče Slovenije). Spremembe programa je komentiral Matjaž Medvešek, vodja programa Techsoup Slovenija:

"Spremembe programa Techsoup smo v Zavodu MISSS sprejeli z velikim navdušenjem. Novosti so boljša podpora in dodatne ugodnosti za neprofitne in nevladne organizacije. Izboljšana ponudba Microsoftove programske opreme, ugodnejši količinski kriteriji naročanja ter povečan obseg upravičenih organizacij prispevajo k hitrejšemu doseganju ciljev in uresničevanju poslanstva organizacij, ki delujejo v javno dobro."

Več informacij o organizaciji TechSoup v Sloveniji je na voljo na spletni strani http://www.techsoup-slovenia.org/.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103