O-STA

Natečaj M:Windows Phone 7 predstavlja več kot 40 aplikacij

LJUBLJANA, 27. julij 2011


Na natečaj M:Windows Phone 7, ki sta ga organizirala Microsoft Slovenija in Mobitel, je bilo pravočasno oddanih več kot 40 aplikacij za mobilnike Windows Phone 7, ki ustrezajo vsem potrebnim kriterijem. Brezplačne aplikacije so sedaj na voljo vsem uporabnikom pametnih telefonov Windows Phone 7 v spletni trgovini Marketplace in na spletnem mestu Tehnik. Vse aplikacije do 5. 9. 2011 sodelujejo v izboru najboljših.

Natečaj M:Windows Phone 7 je naletel na izvrsten odziv, saj je bilo pravočasno izdelanih veliko izvirnih in uporabnih aplikacij. Aplikacije, ki so prejele odobritev Microsoftovih strokovnjakov in izpolnjujejo vse zahtevane pogoje, teh je 43, so objavljene v spletni trgovini Marketplace ter na spletnem mestu Tehnik, kjer so podrobno predstavljene. Tako imajo uporabniki pametnih mobitelov z operacijskim sistemom Windows Phone 7 priložnost, da jih preizkusijo tudi sami. Hkrati lahko s svojimi glasovi sodelujejo pri izbiri najbolj inovativnih in uporabnih aplikacij natečaja M:Windows Phone 7, in sicer v treh različnih kategorijah: informativne vsebine, zabavne aplikacije in poslovne aplikacije. Glasovanje bo potekalo vse do 5. 9. 2011.

Avtorji najbolj priljubljenih aplikacij v posamezni kategoriji natečaja bodo prejeli mobilne telefone Windows Phone 7. Strokovna žirija bo nato izbrala še tri najboljše aplikacije natečaja M:Windows Phone 7; avtor najboljše aplikacije bo prejel 5.000 evrov, druge najboljše 2.000 in tretje najboljše aplikacije 1.000 evrov. Hkrati bo podeljena tudi nagrada za najboljšo idejo, avtor le-te pa bo prejel mobilnik Windows Phone 7. Poleg tega bodo vsi razvijalci aplikacij, ki so v skladu s pogoji natečaja oddali aplikacijo, dobili izjemno priložnost za sodelovanje na regijskem natečaju za najboljšo Windows Phone 7 aplikacijo z nagradnim skladom v višini 25.000 evrov.

Informacije o poteku nagradnega natečaja M:Windows Phone 7 so na voljo na spletnem mestu Tehnik, kjer so objavljena tudi navodila za prenos aplikacij in potek glasovanja.

Dodatne informacije:

Darinka Pavlič Kamien, vodja Službe za korporativno komuniciranje, Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/234 19 68, e-pošta: pr@telekom.si;

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, Microsoft, d. o. o., Ljubljana, Šmartinska 140, 1000 Ljubljana, tel. 051 671 103, e-pošta: v-kasemr@microsoft.com.