O-STA

Microsoft predstavil SQL Server 2012 in sodelovanje z ekosistemom Hadoop

LJUBLJANA, 13. oktober 2011

· Nove tehnologije bodo podjetjem ponudile univerzalno platformo za upravljanje in dostop do podatkov ter sodelovanje

· V prvi polovici naslednjega leta prihaja SQL Server 2012

· Tesno sodelovanje z ekosistemom Hadoop

Microsoft je na dogodku PASS Summit 2011 več kot 5000 tehnološkim strokovnjakom orisal, kako prilagaja svojo podatkovno platformo potrebam strank. Ted Kummert, podpredsednik Microsofta, je v nagovoru predstavil prihajajoči strežnik SQL Server 2012, ki je bil do sedaj poznan pod razvojnim imenom Denali. SQL Server 2012 je Microsoftov odgovor na nezadržno rast podatkov in naprav, ki uporabnikom omogoča izredno hiter dostop do še podrobnejšega pregleda nad poslovanjem, pri tem pa podpira tako tradicionalne podatkovne centre kot tudi javne in zasebne oblake. Kummert je prav tako napovedal nova vlaganja, ki bodo uporabnikom pomagala pri upravljanju t. i. velikih podatkov, vključno z distribucijami Apache Hadoop za Windows Server in Windows Azure ter strateško partnerstvo z družbo Hortonworks.

Description: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/sqlserver/images/9169_web.jpg

Ted Kummert, podpredsednik Microsofta:

"Bistvo naslednjega mejnika bo združevanje moči oblaka z močjo podatkov, ki bo omogočilo razumevanje, ki še pred nekaj leti ni bilo mogoče. Microsoft je zavezan, da to omogoči vsem organizacijam, kar se bo začelo s strežnikom SQL Server 2012."

Microsoft SQL Server

Spletna gradiva za SQL Server

Zapis Teda Kummerta na Microsoftovem blogu

Video uvodnega govora na prireditvi PASS Summit

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Že več kot desetletje Microsoft pomaga uporabnikom odkleniti poslovne informacije v podatkih vseh velikosti in vrst. Ta prizadevanja segajo od storitev Analysis Services v strežniku SQL Server 7.0 do zmožnosti v prihajajočem strežniku SQL Server 2012. Da bi jih še okrepil, je Microsoft napovedal sodelovanje z ekosistemom Hadoop, vključno s ključnimi strokovnjaki iz družbe Hortonworks, pri pripravi distribucij na temelju Hadoopa za Windows Server in Windows Azure. Te distribucije bodo delovale z vodilnimi orodji za poslovno poročanje, kot je Microsoft PowerPivot. Skupnostni tehnološki predogled storitve na temelju Hadoopa za Windows Azure bo na voljo do konca leta 2011, skupnostni tehnološki predogled storitve za Windows Server pa bo sledil v naslednjem letu. Microsoft bo tesno sodeloval s skupnostjo Hadoop ter prispeval k delu ustanove Apache Software Foundation in projekta Hadoop.

Microsoft je prav tako objavil končno različico rešitev Hadoop Connectors for SQL Server and Parallel Data Warehouse. Več informacij o tem je na voljo na spletni strani

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=27584.

PowerView

Kummert je udeležencem še predstavil, kako Microsoft prilagaja ponudbo rešitev za poslovno poročanje v času, ko smo priča vse večjemu številu naprav v delovnih okoljih. Na različnih napravah je prikazal delovanje rešitve PowerView, ki je bila prej poznana pod razvojnim imenom Crescent. Ta daje uporabnikom vrhunsko interaktivno in vizualno izkušnjo pri delu s podatki na napravah, ki se upravljajo z dotikom. Zmožnosti PowerView, ki temeljijo na upravljanju z dotikom, bodo na voljo konec leta 2012.

Data Explorer

Data Explorer je razvojno ime za nov Microsoftov prototip rešitve, ki bo uporabnikom omogočila enostavno odkrivanje, bogatenje in izmenjavo podatkov. Data Explorer v povezavi s tržnico Windows Azure MarketPlace uporabikom omogoča, da v celoti izkoristijo potencial podatkov. Skupnostni tehnološki predogled rešitve bo na voljo še v letošnjem letu prek SQL Azure Labs (http://www.sqlazurelabs.com/).

SQL Server 2012

SQL Server 2012 prinaša obsežen nabor novih zmožnosti za poslovno kritična opravila, poslovno poročanje in hibridna IT-okolja, ki zajemajo tradicionalne podatkovne centre in javni ter zasebni oblak. Izdelek, ki je trenutno v zaključni fazi razvoja, bo na voljo v prvi polovici naslednjega leta.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103