O-STA

Med najbolj inovativnimi šolami na svetu tudi prva slovenska

· Zavod Antona Martina Slomška je prva slovenska šola, ki je bila izbrana za sodelovanje v projektu inovativnih šol "Pathfinder Schools"

· Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri uporabi sodobnih tehnologij za izboljšanje poučevanja in učenja

Microsoft je objavil, da je Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora prva slovenska izobraževalna institucija, ki se je s sprejemom v projekt Pathfinder Schools uspela uvrstiti med najbolj inovativne šole na svetu. Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri modernizaciji izobraževanja s pomočjo sodobnih tehnologij ter pri uvedbi inovativnih načinov poučevanja in učenja, ki kar najbolje pripravijo učence na uspešno življenje v 21. stoletju. Letos je bilo za sodelovanje v projektu izbranih 65 novih šol, katerih predstavniki se bodo srečali na prireditvi Partners in Learning Global Forum, ki poteka med 7. in 10. novembrom v Washingtonu.

Biljana Weber, generalna direktorica, Microsoft Slovenija: "Zavodu Antona Martina Slomška iskreno čestitam za uvrstitev med izbrane inovativne šole, saj se zaveda, da je tehnologija lahko močan katalizator učenja, če se jo uporabi na ustvarjalne načine. Pri Microsoftu želimo z zagotovitvijo dodatnih orodij in virov okrepiti našo zavezo, da izboljšamo dosežke učencev s pomočjo digitalne vključenosti ter inovativnih praks poučevanja in učenja. Prizadevamo si, da bi bila mlada generacija kar najbolje pripravljena na življenje in delo v 21. stoletju."

Microsoft in izobraževanje

Partners in Learning

Microsoft Partners in Learning Global Forum 2011

www.slomskov-zavod.si

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Microsoft je najavil 65 novih šol z vsega sveta, ki so bile zaradi odličnosti pri uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju izbrane za sodelovanje v projektu Pathfinder Schools. Med njimi je tudi Zavod Antona Martina Slomška, ki je tako postal prva slovenska izobraževalna institucija, vključena v Microsoftov projekt inovativnih šol. Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora je center vseživljenjskega učenja (medgeneracijsko središče), ki pod svojim okriljem združuje Škofijsko gimnazijo, vrtec Montesori, glasbeno in baletno šolo, dijaški dom in študentske domove, načrtujejo pa tudi odprtje andragoškega centra in doma za ostarele. Zavod razvija vseživljenjsko učenje, ki ga prepleta z vključevanjem najsodobnejših didaktični pristopov in sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Projekt Pathfinder Schools je del Microsoftovega izobraževalnega programa Partners in Learning for Schools in zaveze, da za preoblikovanje izobraževanja po vsem svetu v desetih letih nameni skoraj 500 milijonov ameriških dolarjev. Program nudi osnovnim in srednjim šolam dostop do strokovnjakov za izobraževanje ter jim pomaga pri odkrivanju, izmenjavi in uvedbi najboljših praks. Prav tako spodbuja oblikovanje skupnosti za sodelovanje in izmenjavo znanja ter šolam pomaga do boljšega razumevanja, kako lahko s pomočjo tehnologije izboljšajo poučevanje in učenje. Šolam, ki so bile prek zahtevnega postopka prijave izbrane v projekt Pathfinder Schools, je na voljo največ prednosti programa.

Andrej Flogie, poslovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška:

"Z vključitvijo v Microsoftov projekt Pathfinder Schools bomo prek dostopa do novih znanj in veščin za razvijanje digitalnih kompetenc lažje uresničili številne kratko- in dolgoročne razvojne cilje našega medgeneracijskega središča. Projekt na stežaj odpira vrata za izmenjavo inovativnih idej in dobrih praks z vsega sveta ter nudi koristne informacije o tem, kako pri pouku čim bolje izkoristiti možnosti, ki jih ponujajo sodobne tehnologije."

Letos se je za vključitev v projekt prijavilo skoraj 210 šol iz 58 držav, postopek prijave pa jih je uspešno zaključilo 65. V program Partners in Learning for Schools, katerega del so tudi inovativne šole Pathfinder Schools, ki jim je na voljo najtesnejša oblika sodelovanja, je sicer vključenih že skoraj 7000 izobraževalnih institucij. Od ustanovitve programa v letu 2003 je program skupaj dosegel več kot 196 milijonov učiteljev in učencev iz 114 držav. Njegovo delovanje podpira spletno omrežje Partners in Learning Network, ki sodi med največja svetovna profesionalna omrežja za izobraževanje.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103