O-STA

Zavod Nefiks ob svetovnem dnevu prostovoljcev

"Z Nefiksom vem, kaj sem s prostovoljstvom pridobil! "

Svetovni dan prostovoljcev je možnost, da prostovoljci širši javnosti pokažejo, kakšno dodano vrednost predstavlja prostovoljstvo za družbo in kaj z njim pridobijo tudi prostovoljci sami.

Nefiks tutorstvo je prostovoljski projekt Zavoda Nefiks, ki želi poudariti prav to - izkušnje, znanja in kompetence, ki jih mladi dobijo s prostovoljnim delom.

Namen projekta Nefiks tutorstvo je med mladimi, pa tudi širše, promovirati aktivno udejstvovanje izven šole/fakultete, hkrati pa želijo prostovoljci - Nefiks tutorji opozoriti na pomembnost neformalno pridobljenih izkušenj. Tutorji s svojim zgledom izobražujejo vrstnike, izvajajo delavnice in organizirajo dogodke za osveščanje javnosti.

Anamarija Mežan, predstavnica Nefiks tutorjev, ki v projektu sodeluje od samega začetka, je povedala: "Nefiks tutorji ob dnevu prostovoljstva čestitamo svojim kolegom - ostalim prostovoljcem, in jih želimo spomniti, da jim prostovoljstvo prinaša ne samo osebno zadovoljstvo in osebnostno rast, temveč tudi mnoge nove kompetence, znanja in izkušnje, ki jim bodo prišle prav tudi kasneje pri iskanju zaposlitve!"

Pri tem prostovoljcem različnih organizacij pomaga Nefiks - orodje za beleženje neformalno pridobljenih znanj, ki jim omogoča, da svoje prostovoljno delo zabeležijo in ga na nek način tudi ovrednotijo.

Sodelavci Zavoda Nefiks se ob svetovnem dnevu prostovoljcev zahvaljujejo svojim Nefiks tutorjem in jim želijo še veliko neformalno pridobljenih znanj.

Kontakt za več informacij: tadeja@talentirana.si, PR Zavod Nefiks&talentiran.si