O-STA

Jutri praznovanje 15. obletnice Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem

Koper, 3. decembra 2010 - Jutri se bodo s slavnostno akademijo ob 15. obletnici in podelitvijo diplom ter priznanj Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem v Portorožu zaključili letošnji Dnevi FM. Koprska Fakulteta za management v slovenskem visokošolskem prostoru preko izobraževanja, raziskovanja in svetovanja na področju družboslovja s poudarkom na managementu, ki interdisciplinarno povezuje ekonomske, poslovne, pravne, organizacijske in vedenjske vede, deluje že 15 let in se uvršča med najbolj prepoznavne poslovne fakultete v Sloveniji.

Minuli konec tedna se je v turški prestolnici Ankari zaključila mednarodna znanstvena konferenca MIC 2010, danes pa zaključuje tudi strokovna konferenca FREM 2010 - Festival raziskovanja ekonomije in managementa, Znanje: teorija in praksa, ki je namenjena predstavitvam dosežkov študentov, diplomantov in širše strokovne javnosti. Letos sedma po vrsti, se odvija na vseh treh študijskih središčih fakultete: v Kopru, Celju in Škofji Loki, predstavljeno pa bo skupaj približno 100 prispevkov.

Dnevi fakultete pa bodo dosegli vrhunec jutri, v soboto, 4. decembra 2010, ob 18. uri, v Portorožu - Grand hotel Bernardin, z 12. podelitvijo diplom in priznanj ter slavnostno akademijo ob 15. obletnici fakultete, kateri bo sledil še tradicionalni akademski ples. Na slavnostni akademiji bosta z uvodnim nagovorom pozdravila in podelila diplome rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Rado Bohinc in dekanja Fakultete za management Koper izr. prof. dr. Anita Trnavčevič. Za prijetno vzdušje pa bodo poskrbeli Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, pevka Sara Kobold in glasbena skupina The Managers, vsi študentje Fakultete za management Koper ter priljubljena plesna skupina Maestro. Udeležence pa bo nagovoril tudi g. Dario Radešič z Banke Koper, ki je eden prvih diplomantov Fakultete za management Koper (prej Visoke šole za management Koper). Na akademskem plesu bo glasbeno nit v večerno vzdušje vpletala glasbena skupina Ne me jugat.