O-STA

Najboljše aplikacije natečaja M:Android

Ljubljana, 17. december 2010 - Znane so zmagovalne aplikacije M:Android natečaja, ki sta ga organizirali družbi Mobitel in HTC. Dvajset najboljših aplikacij so z glasovanjem izbrali uporabniki na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik, medtem ko je tri zmagovalne aplikacije natečaja določila strokovna žirija. Avtorji dvajsetih izbranih aplikacij bodo prejeli mobitele HTC Desire, avtorji zmagovalnih treh aplikacij natečaja M:Android pa bogate denarne nagrade.

Nagradni natečaj M:Android, ki je potekal v sodelovanju družb Mobitel in HTC, je na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik že predstavil dvajset aplikacij, ki so po izboru uporabnikov najboljše. To so: Brez frekvence, CPP2010, Dež, Grelec, Kdo zvoni?, Kino, Markacija, Mobilna poraba, Odloči se zame, Pazi radar!, Poraba, Prevoz.org, Prometoid, SloPromet, Smučar, Šojter, Študentsko Oko, Tožibaba, TV Spored, TVsporedi. Razvijalci vseh dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij bodo za nagrado prejeli mobilni telefon HTC Desire.

Strokovna žirija pa je med vsemi določila še tri glavne zmagovalne aplikacije: prvo mesto za aplikacijo Prometoid Tomaža Orterja, drugo mesto za aplikacijo CPP2010 avtorice Mojce Ajdič in tretje mesto za aplikacijo Brez frekvence družbe Mediasurf, Jernej Modic, s. p.

Avtor zmagovalne aplikacije bo prejel 10.000 EUR in obiskal korporacijo HTC v Londonu, avtor drugouvrščene aplikacije bo prejel 5.000 EUR in tretjeuvrščene aplikacije 3.000 EUR. Podelitev nagrad bo v prvi polovici meseca januarja 2011 v Mobitelovem centru v Cityparku.

Na natečaj M:Android, ki ga je Mobitel izvedel v sodelovanju z družbo HTC, se je sicer prijavilo več kot 100 razvijalcev, ki so skupno oddali skoraj 150 konceptov za nove aplikacije za mobilne telefone Android. Za finalni izbor natečaja M:Android pa se je nato potegovalo 47 razvijalcev s 54 inovativnimi aplikacijami, ki so bile kot popolna novost na trgu uporabnikom na voljo brezplačno. Med javnim glasovanjem so uporabniki opravili skupaj 15.564 prenosov aplikacij in podelili 8.148 glasov.

Več informacij glede natečaja M:Android, skupaj s Pravili in pogoji natečaja, je na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik (http://tehnik.mobitel.si).