O-STA

Vabilo na Prednovoletno čajanko programa SVIT s predsednikom države dr. Danilom Türkom

Program Svit - državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki ga koordinira Inštitut za varovanje zdravja RS, se je začel izvajati aprila 2009, zastavljen pa je kot učinkovito sredstvo za zmanjševanje bremena raka na debelem črevesu in danki. S pomočjo Programa Svit lahko raka odkrijemo dovolj zgodaj, da je zdravljenje še uspešno, ali pa celo preprečimo nastanek bolezni.

Leto 2010 je bilo za Program Svit uspešno, za kar gre zahvala številnim sodelavcem, partnerjem, podpornikom in ambasadorjem Programa Svit. Ob koncu leta se bomo vsi skupaj zbrali, se ozrli nazaj in si ogledali pot, ki smo jo prehodili v letu 2010, zato se nam pridružite na

PREDNOVOLETNI ČAJANKI PROGRAMA SVIT S PREDSEDNIKOM DRŽAVE DR. DANILOM TüRKOM

ki bo v ponedeljek, 20. decembra 2010, ob 17. 30 uri,

v Stekleni dvorani Grand Hotela Union Ljubljana (vhod iz Nazorjeve ul.), Miklošičeva 1, Ljubljana.

Na svečani prireditvi z visokim gostom bomo med drugim predstavili nove ambasadorje Svita in njihove zgodbe. Gre za nekdanje paciente, ki smo jim odkrili in odstranili zgodnjega raka, med njimi je tudi znani slovenski glasbenik Aleksander Mežek, ki je prebolel raka na debelem črevesu, na prireditvi pa bo s svojimi legendarnimi skladbami poskrbel za še prijetnejše vzdušje. Predstavili bomo tudi tri nove televizijske spote programa, ki smo jih posneli z Marjo Strojin, Vikijem Grošljem in Francijem Brankom Nočem, ter podelili zahvale posameznikom in organizacijam, ki so si v letu 2010 s svojim delovanjem izjemno prizadevali za povečanje odzivnosti in delovanje Programa Svit.

Gradivo za novinarje bo na voljo na prireditvi.

VLJUDNO VABLJENI!

Dodatne informacije:

Mitja Vrdelja, Služba za odnose z javnostmi IVZ

Tel: 01 2441 572

E-pošta: mitja.vrdelja@ivz-rs.si