O-STA

Občutite Moč glasbe! v Tehničnem muzeju Dunaj

Fenomen glasbe za vas - do 26. junija 2011

Tehnični muzej Dunaj bo v prihajajočem letu še naprej odvijal svoj zvočni tepih. Razstava Moč glasbe! razkriva različne plati fenomena glasbe, vključno s celotnim glasbenih spektrom, ki zajema: glasbila, odre, računalnike, elektronske glasbene naprave, mešalke in snemalno opremo - za poslušanje, ustvarjanje in doživljanje!

Doživite "Moč glasbe!" - ne gre samo za povabilo, ampak tudi za sporočilo. Razstava pripoveduje o kulturnem, psihološkem, tehničnem, družbenem in ustvarjalnem potencialu glasbe same in njene produkcije ter tako kaže na raznovrstnost področij človeškega življenja, ki so povezana z glasbo.

V središču razstave je deset tematskih kock, ki nudijo edinstveno priložnost občutiti življenje in svet zvoka in glasbe. V kockah se nahajajo interaktivne inštalacije, glasbeni inštrumenti, namenjeni preizkušanju, poslušalne postaje ter zgodovinski eksponati iz muzejske zbirke. V Tehničnem muzeju Dunaj so prvotni razstavi dodali še dve področji, in sicer koncertno dvorano, ki postavlja na ogled glasbila in stroje iz muzejske zbirke, ter glasbeno delavnico - gre za sobo, ki gosti delavnice za različna področja.

Muzejevi dnevi glasbil: violine in avtomatski klavirji

Kakšna glasbila vse obstajajo? Kako jih izdelujejo? Kako jih igrajo? Poiščite odgovore na ta vprašanja med našimi dnevni glasbil. Interaktivno preizkusite široko paleto akustičnih in elektronski glasbil in izvedite več o različnih vidikih proizvodnje, igranja in obvladovanja glasbil.

od 31. marca do 3. aprila 2011; odrto ves dan.

Gre za razstavo v okviru DASA - Deutsche Arbeitswelt Ausstellung.

Informacija za medije:

Technisches Museum Wien

Barbara Hafok

Mariahilfer Strasse 212, 1140 Dunaj

Tel. +43 1 899 98-1200

barbara.hafok@tmw.at

www.technischesmuseum.at/presse