O-STA

20 let za "Naj smučišče"

V podjetju Alpe Adria Media Marketing že vrsto let skrbijo za promocijo slovenskega turizma, in sicer v zimskem času z izborom "Naj smučišče". Slednji v sezoni 2010/2011 poteka že 20. leto zapored. Vrhunec jubileja v omenjenem podjetju napovedujejo ob koncu sezone.

"Izbor "Naj smučišče", ki se je pričel v decembru, je eden najstarejših izborov pri nas. Njegov namen je vse od začetka pred dvemi desetletji do danes ostal nespremenjen. Naš cilj je namreč promocija slovenskih turističnih produktov in storitev ter opozarjanje na tisto, kar bi lahko bilo še boljše. Bistveno pa je tudi to, da najbolj priljubljena smučišča izberejo smučarji in smučarke sami," je povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing. V okviru radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", katero je mogoče slišati na 10 različnih radijskih postajah, ekipa iz tedna v teden ob četrtkih in sobotah obiskuje slovenska smučišča, od najmanjših, srednjih do velikih. Ob obisku preveri, kakšne so razmere na progah, kako je poskrbljeno za varnost, kakšna je gneča, katere so morebitne novosti, kakšne so cene smučarskih vozovnic in kako je poskrbljeno za dodatno animacijo ter zabavo tako najmlajših kot tudi starejših.

Čeprav Slovenci veljamo za smučarski narod, pa se je, predvsem zavoljo novega načina smučanja z zarezno tehniko, izkazalo, da je opismenjevanje na tem področju še kako dobrodošlo. S tem ciljem v okviru radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" že vrsto let poteka sodelovanje z Združenjem učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije. "S strokovnjaki, smučarskimi učitelji bomo tudi v prihajajoči zimi izvajali brezplačno malo šolo smučanja pod pokroviteljstvom Dextro Energy. V njej se je v minulih letih smučati naučilo oziroma izpopolnilo svoje znanje že preko 150 smučarjev, med njimi največ otrok," je še izpostavila Bohova.

Glasovanje za slovensko "Naj smučišče" v jubilejni, 20. sezoni bo preko turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si in 10 različnih radijskih postaj potekalo do konca februarja.