O-STA

Z Office 365 oblak tudi v izobraževalnih ustanovah

· Nova generacija Microsoftovih storitev v računalniškem oblaku za izobraževalne ustanove

· Vključene bodo brezplačne storitve za učinkovito sodelovanje in komunikacije od koderkoli in na katerikoli napravi

· Naslednik storitev Live@edu, ki jih uporablja že več kot 15 milijonov študentov

Microsoft je napovedal, da bo še v letošnjem letu predstavil Office 365 za izobraževanje, novo generacijo zbirke storitev v računalniškem oblaku, ki bo namenjena osnovnim in srednjim šolam ter visokošolskim ustanovam. Nova zbirka storitev za zagotavljanje osebne storilnosti študentov in zaposlenih v izobraževalnih ustanovah bo nasledila dosedanjo ponudbo Live@edu. Microsoft je Office 365 za izobraževanje napovedal v Londonu na dogodku BETT, največji svetovni izobraževalni prireditvi, na kateri je prav tako sporočil, da brezplačne storitve Live@edu uporablja že več 15 milijonov študentov.

Anna Kinney, direktorica za Live@edu pri Microsoftu:

"Office 365 za izobraževanje z orodji za boljše komunikacije in sodelovanje, ki so bila zasnovana za najbolj zahtevna poslovna okolja, spreminja pogoje delovanja za šole in univerze. Možnost dela kadarkoli, kjerkoli, na različnih platformah in napravah, kot so osebni računalniki, računalniki Mac, telefoni Windows Phone, Nokia in iPhone ter druge naprave, je resnično mogočna. Naši uporabniki širijo meje učilnice in spreminjajo razmišljanje, kje in kako se lahko ljudje učijo."

Office 365

Office 365 for education

Spletna gradiva za Office 365

Spletna gradiva za področje izobraževanja

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Microsoftove novice na Facebooku

Microsoft News Center

Office 365 za izobraževanje

Z zbirko storitev Office 365 za izobraževanje bodo učenci, študentje in zaposleni v zaposleni v izobraževalnih ustanovah pridobili brezplačni dostop do vseh rešitev, ki so del ponudbe Office 365 za podjetja:

  • Exchange Online. Exchange Online je rešitev v računalniškem oblaku za e-pošto, koledarje in stike, ki vključuje najsodobnejšo protivirusno zaščito in zaščito pred nezaželeno e-pošto.
  • SharePoint Online. SharePoint Online omogoča ustvarjanje prilagodljivih strani za preprosto izmenjavo dokumentov in podatkov.
  • Lync Online. Rešitev v računalniškem oblaku za takojšnje sporočanje, informacije o prisotnosti in spletne sestanke, vključno z avdio- in videokonferencami na osebnem računalniku ter skupno uporabo namizja.
  • Office Web Apps. Spletne različice pisarniških programov za preprostejše urejanje in izmenjavo dokumentov.

V okviru ponudbe Office 365 za izobraževanje bo na voljo tudi namizna programska oprema za osebno storilnost Office Professional Plus. Uporabnikom storitev Live@edu bo na voljo možnost preprostega in postopnega prehoda na novo zbirko.

Z Microsoftovimi storitvami Live@edu so izobraževalne ustanove po vsem svetu že občutno znižale stroške za programsko in strojno opremo ter razbremenile svoje IT-oddelke. Med ustanovami, ki so se pred kratkim odločile za uvedbo, je tudi Western Kentucky University, kjer te storitve uporablja 42.000 študentov. Izračunali so, da bodo samo pri programski in strojni opremi letno prihranili najmanj 50.000 USD, še pomembnejši pa je prihranek časa, ki ga lahko namenijo izboljšanju izobraževanja.

"Ukvarjamo se z izobraževanjem študentov, ne upravljanjem e-poštnih sistemov," pravi dr. Robert Owen, podpredsednik za informacijsko tehnologijo pri Western Kentucky University. "Vse, kar nam omogoči, da se nam ni treba ukvarjati s tem, nam pomaga, da se bolje posvetimo izboljšanju izobraževalne izkušnje študentov."

Live@edu uporabljajo tudi mnoge slovenske izobraževalne ustanove, kot so Ekonomska šola Murska Sobota, Fakulteta za informacijske študije Novo mesto, Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Ptuj, GimTeam Skupina, GimTeam Skupina - GESŠ Trbovlje, Osnovna šola Antona Aškerca Velenje, Osnovna šola Prežihovega Voranca Ravne, Osnovna šola Rače, Šolski center Celje, Šolski center Škofja Loka, Srednja elektro-računalniška šola Maribor, Srednja šola Ravne na Koroškem, Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Univerza v Mariboru.