O-STA

Microsoft in Mobitel organizirata natečaj M:Windows Phone 7

Ljubljana, 18. januar 2011 - Mobitel je v sodelovanju z Microsoftom pripravil nagradni natečaj za izbor najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone Windows Phone 7. S sodelovanjem na natečaju udeleženci pridobijo možnost sodelovanja na regijskem natečaju, najboljši razvijalci pa bodo prejeli denarne nagrade in pametne telefone Windows Phone 7, ki jih podarjajo HTC, Samsung, LG in DELL. Zmagovalce bodo nato maja izbrali uporabniki prek spletnega glasovanja in strokovna žirija. Prijave na natečaj potekajo vse do 11. 2. 2011 prek e-naslova http://tehnik.mobitel.si/mwindows-phone-7-natecaj.

Microsoft in Mobitel organizirata natečaj M:Windows Phone 7, namenjen izboru najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Organizatorja vabita razvijalce, da se pomerijo v treh kategorijah (informativne vsebine, zabavne in poslovne aplikacije) ter se potegujejo za privlačne nagrade, možnost pa bodo imeli sodelovati tudi na regijskem natečaju. Štiri najboljše aplikacije v vsaki kategoriji bodo glede na rezultate glasovanja uporabnikov nagrajene z mobilnim telefonom Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi sodelujočimi aplikacijami podelila še denarne nagrade, in sicer 5.000 evrov za najboljšo aplikacijo, 2.000 evrov za drugouvrščeno in 1.000 evrov za tretje mesto. Prijave za sodelovanje na natečaju se zbirajo do 11. februarja 2011, izbor nagrajencev pa bo potekal aprila. Na natečaj se lahko prijavijo tudi ideje za aplikacijo, tako da razvijalsko znanje ni potrebno. Najboljša ideja bo namreč ob koncu natečaja nagrajena z mobitelom Windows Phone 7.

Boštjan Stražar, vodja poslovanja za področje razvoja aplikativnih rešitev v slovenski podružnici Microsofta: "S tokratnim natečajem želimo spodbuditi izvirnost slovenskih razvijalcev in tako uporabnikom ponuditi aplikacije, ki bodo odprle povsem nove načine uporabe sodobnih mobilnih telefonov. Verjamemo v zelo dober odziv, saj Windows Phone 7 kot edina mobilna platforma razvijalcem omogoča, da uresničijo tudi najbolj drzne zamisli z uporabo orodij, ki jih že uporabljajo, kot sta Visual Studio in Silverlight. S tem je lahko pot od izvirne ideje do uresničitve v aplikaciji, ki jo uporabniki z veseljem uporabljajo, resnično hitra."

Danilo Tomšič, direktor prodaje in marketinga v družbi Mobitel: "V Mobitelu verjamemo v domače znanje, ki lahko uporabnikom ponudi izvrstne, domiselne in predvsem uporabne aplikacije za njihove mobilnike. Slovenski uporabniki so prav po zaslugi Mobitela navajeni na napredne in kakovostne storitve, slovenski mobilni telekomunikacijski trg pa se uvršča v sam evropski vrh. Med najboljše zagotovo sodijo tudi slovenski razvijalci, zato je prav, da se njihovo znanje prepozna in ceni, med drugim tudi s tovrstnimi natečaji, ki prinašajo številne koristi za uporabnike, razvijalce, ponudnike storitev in operaterje, ki lahko pomembno prispevajo k razvoju panoge. V Mobitelu zato sistematično spodbujamo razvoj domačega znanja z natečaji za aplikacije na različnih OS, s katerimi smo naleteli na izjemen odziv, s sodelovanjem z Microsoftom pa nadaljujemo tradicijo."

Potek natečaja

Razvijalci in avtorji idej za aplikacije, ki bi želeli sodelovati na natečaju, se morajo prijaviti do 11. februarja 2011 prek spletne strani: http://www.mstech.si/windowsphone7natecaj/. V februarju bosta organizatorja za prijavljene razvijalce izvedla tudi delavnice, na katerih se bodo ti pobliže seznanili z razvojnimi orodji, ključnimi tehnologijami in najboljšimi praksami pri razvoju za naprave Windows Phone 7. Rok za oddajo aplikacij je 25. marec 2010, spletno glasovanje uporabnikov bo aprila, izbor s strani strokovne žirije pa v maju.

V vsaki kategoriji bodo nato glede na rezultate spletnega glasovanja uporabnikov podeljeni štirje mobilni telefoni Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi prijavljenimi aplikacijami izbrala še tri najboljše. Razvijalec prvouvrščene aplikacije bo prejel 5.000 evrov, drugouvrščene 2.000 in tretjeuvrščene 1.000 evrov. Vsi sodelujoči razvijalci z delujočimi aplikacijami bodo imeli možnost sodelovati na regijskem natečaju z nagradnim skladom 25.000 evrov.

Vse informacije o nagradnem natečaju M:Windows Phone 7 so na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik: http://tehnik.mobitel.si/mwindows-phone-7-natecaj/.