O-STA

Microsoft izdal Internet Explorer 9 RC z vsemi predvidenimi funkcijami

· Po večmesečnem testiranju in zbiranju povratnih informacij je na voljo nova različica z vsemi predvidenimi funkcijami

· IE9 RC uvaja več izboljšav na področju hitrosti, uporabniškega vmesnika, varnosti in zasebnosti ter združljivosti

· Na voljo tudi že v slovenskem jeziku

Microsoft je na dogodku v San Franciscu predstavil spletni brskalnik Windows Internet Explorer 9 Release Candidate (kandidat za izdajo). Po večmesečnem testiranju preizkusne (beta) različice in zbiranju povratnih informacij uporabnikov ter spletnih razvijalcev je tako zdaj na spletni strani na voljo nova različica, ki vključuje vse funkcije, predvidene za končno izdajo izdelka. Internet Explorer 9 RC prinaša tudi več novosti in izboljšav, ki še poudarjajo glavne odlike Microsoftovega spletnega brskalnika, kot so hitrejše delovanje, preprostejši uporabniški vmesnik, izboljšana zasebnost in varnost ter združljivost s spletnimi standardi. Podpira 32- in 64-bitne operacijske sisteme Windows Vista, Windows 7 in Windows Server 2008 ter je že na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Boštjan Stražar, vodja poslovanja za področje aplikativnih rešitev, Microsoft Slovenija:

"Odziv uporabnikov na Internet Explorer 9 Beta je bil resnično izjemen, saj smo zabeležili več kot 25 milijonov prenosov. To nam je omogočilo, da smo zbrali veliko zelo koristnih povratnih informacij tako od običajnih uporabnikov kot tudi spletnih razvijalcev ter na tej podlagi pripravili novo, še izboljšano različico z vsemi načrtovanimi funkcijami. Internet Explorer 9 je zdaj res pripravljen, da vsem uporabnikom uresniči našo obljubo lepšega spleta."

Internet Explorer 9 RC

Spletna stran za prenos IE9

Fotografije IE9 RC

Video

IEBlog

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku

Twitter

Microsoft News Center

Internet Explorer 9 Release Candidate

Internet Explorer 9 Release Candidate uvaja več izboljšav, ki še poudarjajo glavne odlike novega Microsoftovega spletnega brskalnika in temeljijo na obsežnih povratnih informacijah uporabnikov preizkusne različice (beta).

Uporabniki nove različice bodo takoj opazili še hitrejše delovanje spletnega brskalnika in dodatno prečiščeno uporabniško izkušnjo, ki v ospredje postavlja njihove priljubljene spletne strani. Med glavnimi izboljšavami so preprostejše delo z zavihki, naprednejše možnosti za pripenjanje priljubljenih spletnih strani na opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7 ter manjše število obvestil.

Povsem nova je funkcija Tracking Protection, ki daje uporabnikom več nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med različnimi spletnimi stranmi. Funkcija varuje uporabnike pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri čemer jim s pomočjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje več nadzora nad določanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje. Uporabniki bodo vnaprej pripravljene sezname Tracking Protection Lists lahko pridobili tudi od organizacij, ki jim zaupajo. Ob izdaji različice RC so tako že na voljo seznami, ki so jih pripravile organizacije Albine, PrivacyChoice, TRUSTe in EasyList.

Različica Release Candidate prav tako krepi podporo spletnim standardom in HTML5 ter na željo razvijalcev dodaja zmožnosti za geolokacijo. S tem spletnim stranem omogoča, da prepoznajo lokacijo uporabnika in mu na podlagi teh podatkov ponudijo bolj relevantno spletno izkušnjo.

KONTAKT:

Simona Rakuša

Vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

Katra Šemrov

Projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103