O-STA

Microsoft predstavil letošnje novosti za Windows Phone 7

· Naslednji mesec prva pomembnejša posodobitev

· V nadaljevanju leta nove funkcije, bogatejša trgovina z aplikacijami in integracija z drugimi Microsoftovimi izdelki

· Microsoft beleži visoko zadovoljstvo uporabnikov telefonov Windows Phone 7

Microsoft je na prireditvi Mobile World Congress, ki poteka od 14. do 17. februarja v Barceloni, predstavil nekatere novosti, ki jih bo v letošnjem letu deležen mobilni operacijski sistem Windows Phone 7. Med napovedanimi novostmi so več novih funkcij, krepitev spletne trgovine in razširitev integracije operacijskega sistema z dodatnimi Microsoftovimi izdelki. Konkreten primer Microsoftove vizije je tudi novo strateško partnerstvo z Nokio, ki povezuje podjetji pri razvoju obsežnega globalnega ekosistema Windows Phone. Microsoft pričakuje, da bo že v naslednjem letu zabeležil občutno prodajo telefonov Nokia Windows Phone.

Andy Lees, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications:

"Pred enim letom smo na Mobile World Congress v Barceloni predstavili Windows Phone 7. Opisali smo, kako smo mobilno strategijo podprli s celotno močjo našega podjetja, vključno z izdelki Windows, Windows Live, Bing, Zune, Xbox LIVE, Office, SharePoint, Exchange in našimi razvojnimi orodji. Naše zavezništvo z Nokio ustvarja priložnosti za obe podjetji, ki zelo presegajo to, kar bi lahko dosegli ločeni, in nudi potrošnikom, mobilnim operaterjem in razvijalcem privlačno alternativo obstoječi ponudbi."

Windows Phone 7

Gradiva za novinarje

Zapis na blogu: Accelerating the Windows Phone Ecosystem

Videogalerija

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku

Twitter

Microsoft News Center

Načrti za Windows Phone 7 v letošnjem letu

Microsoft je v Barceloni predstavil nove funkcije, ki jih bo v operacijski sistem Windows Phone 7 vključil še v tem letu. Napovedane novosti vključujejo občutno izboljšano izkušnjo spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9, dodatne večopravilne zmožnosti, podporo za dokumente Microsoft Office v oblaku in podporo Twitterju v funkciji People Hub.

Novosti:

  • Funkcija kopiranja in lepljenja, ki bo na voljo prek prve večje posodobitve, načrtovane za naslednji mesec. Ta posodobitev bo prav tako omogočila hitrejše delovanje aplikacij.
  • Neposredna integracija Twitterja s funkcijo People Hub (v drugi polovici letošnjega leta).
  • Podpora dokumentom Office v oblaku prek storitve SkyDrive (v drugi polovici letošnjega leta).
  • Dramatično izboljšana izkušnja spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9 in je načrtovana za drugo polovico letošnjega leta. Prinesla bo enako raven podpore standardom (HTML5 in drugim) in strojnega pospeševanja grafike kot različica za osebne računalnike.
  • Nov val večopravilnih aplikacij v drugi polovici 2011. Omogočeno bo hitro preklapljanje med aplikacijami in izvajanje aplikacij v ozadju (recimo poslušanje glasbe). Več podrobnosti o večopravilnosti bo razvijalcem predstavljenih na aprilski konferenci MIX.

Najpomembnejši Microsoftov cilj pri razvoju operacijskega sistema Windows Phone 7 je edinstvena in prijetna uporabniška izkušnja, kar potrjujejo tudi povratne informacije uporabnikov.

"Do sedaj smo zabeležili fantastičen odziv s 93-odstotnim zadovoljstvom kupcev. Devet od desetih kupcev pravi, da bi telefon verjetno priporočalo tudi drugim," je povedal Andy Lee, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications. "Vse to je prispevalo k temu, da nas je izbrala Nokia. S tem partnerstvom smo naredili nov velik korak k povečanju globalnega obsega, dosega in vpliva."

Microsoft je v prvih dveh mesecih od začetka prodaje prodal 2 milijona licenc za Windows Phone 7. Prav tako beleži hitro krepitev trgovine z aplikacijami Marketplace, kjer je uporabnikom sedaj na voljo že več kot 8.000 aplikacij, registriranih pa je 28.000 razvijalcev.

KONTAKT:

Simona Rakuša

Vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

Katra Šemrov

Projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103