O-STA

Plan B je Itakovce popeljal v zvočno ekstazo britanskega hip-hopa in soula

Ljubljana, 22. 2. 2011 - V Kinu Šiška smo v soboto zvečer dočakali vrhunec težko pričakovanega sklepnega dela trilogije Itak Džafest. Dvorano v Kinu Šiška je popolnoma razgrel britanski pevec Plan B, ki nas je obiskal le nekaj dni po tem, ko je bil nagrajen z glasbeno nagrado BRIT za najboljšega solo izvajalca. Ujeli smo ga na vrhuncu njegovega glasbenega pohoda in kot smo pričakovali, nas je v dobro uro in pol trajajočem koncertu popeljal v svet nepozabnih ritmov. Ob prepevanju hitov She Said, Stay Too Long, Prayin' in drugih, ki niso pustili hladnega prav nobenega obiskovalca, smo tako izkusili še enega v seriji vrhunskih Itak Džafest koncertov.

Mobitelov Itak je ponovno priredil Itak Džafest, ekskluzivni glasbeni koncert, ki ga zvezdniki svetovnega formata, kot je Plan B, le malokdaj priredijo na intimnejšem in ekskluzivnejšem prizorišču za tisoč obiskovalcev. Vsi Itakovci in ostali glasbeni sladokusci so se v Kinu Šiška razživeli že ob ritmih DJ-a, ki je obiskovalce ogreval in jih držal v nestrpnem pričakovanju. Pravo presenečenje v začetku koncerta je pripravil član zasedbe, beatboxer Faith SFX, ki je z edinstveno vokalno tehniko ljubljansko občinstvo popolnoma navdušil. Ben Drew, ki se skriva pod vzdevkom Plan B, je nato nastopil v velikem slogu, kot je za koncerte v organizaciji družbe Mobitel že v navadi.

Plan B je z izvedbo hitov s svojega najnovejšega glasbenega izdelka The Defamation of Strickland Banks upravičil status svetovnega zvezdnika. Britanska glasbena zasedba je koncert pričela s hitom Writings on The Wall, sledile pa so pri nas najbolj znane uspešnice She Said, Stay Too Long in Prayin'. V zaključnem delu je obiskovalce koncerta znova presenetil beatboxer Faith SFX, ki je skupaj z Benom izvedel vsem znane uspešnice My Girl, Stand by Me, Ain't No Sunshine in Kiss from a Rose. Itak Džafest trilogija se je tako uspešno zaključila in dokazala, da so glasbeni navdušenci še kako željni koncertnih poslastic na slovenskih odrih.