O-STA

Zavod Nefiks in Podjetni petek v Ljubljanskih mlekarnah

Zavod Nefiks skupaj z Društvom mladinski ceh v okviru projekta Omrežen.si pripravlja drugega v nizu Podjetnih petkov.

Po uspešnem prvem Podjetnem petku v podjetju Hidria bo naslednji v Ljubljanskih mlekarnah in bo potekal v petek, 4. marca 2011.

V Ljubljanskih mlekarnah so se v skladu svojimi poslovnimi vrednotami odločili, da mladim odprejo vrata in pokažejo, kako potekajo delovni procesi v uspešnih slovenskih podjetjih.

Podjetni petek je inovativni pristop k povezovanju študentov in mladih iskalcev zaposlitve in gospodarstva.

Mladi bodo tako imeli edinstveno priložnost, da spoznajo ključne kadre podjetja, delovne procese, spoznali pa bodo tudi, na kakšen način lahko postanejo bolj zaposljivi.

Sodelavci Zavoda Nefiks so zaposlitveno pismenost postavili med ključne dejavnike, ki vplivajo na pridobivanje zaposlitve mladih.

Iz tega se je porodila tudi ideja Podjetnih petkov, ki je v času krize na trgu dela edinstvena priložnost za stik mladih s podjetji.

S pomočjo kadrovnic Ljubljanskih mlekarn, strokovnjakinjami upravljanja s človeškimi viri in izobraževanja v podjetju, bodo mladi izvedeli, kako napisati prošnjo za zaposlitev, kako se obnašati na razgovoru za službo in kakšno politike se na tem področju poslužujejo Ljubljanske mlekarne.

Prav tako bo udeležencem omogočen ogled proizvodnje, spoznavanje ključnih kadrov in njihovih poklicnih zgodb ter utrip delavnika v Ljubljanskih mlekarnah, ki so vodilna mlekarna v Sloveniji in že več kot petdeset let skrbijo za preskrbo s svežim mlekom in najrazličnejšimi mlečnimi izdelki slovenskih in tudi tujih potrošnikov.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421