O-STA

Podjetni petek v Ljubljanskih mlekarnah za boljšo zaposljivost mladih

Ljubljana, 4. marec 2011

Sodelavci Zavoda Nefiks so skupaj z Društvom mladinski ceh v okviru projekta Omrežen.si mladim zopet omogočili, da stopijo v stik z gospodarstvom. V okviru Podjetnega petka so danes, 4. marca 2011, obiskali Ljubljanske mlekarne. Študenti in iskalci prvih zaposlitev so v projektu prepoznali edinstveno priložnost, da stopijo v stik z vodilno slovensko mlekarno.

V času, ko se mladi soočajo z izjemnim mrtvilom na trgu dela, je Podjetni petek inovativna priložnost, ki jim omogoča, da iz prve roke izvejo, kaj je ključno pri pridobivanju zaposlitve. Sodelavci Ljubljanskih mlekarn in Zavoda Nefiks so poskrbeli, da so mladi postali bolj zaposljivi, predvsem pa so jim omogočili stik s ključnimi sodelavci in kadrovnicami podjetja.

Ida Turk, direktorica Splošno kadrovskega sektorja iz Ljubljanskih mlekarn je o konceptu Podjetnega petka in odločitvi za sodelovanje povedala: "Podjetni petek je koncept, ki je po eni strani zanimiv za študente, iskalce prvih zaposlitev, saj jim omogoča spoznavanje podjetij, kjer bi se v prihodnje lahko zaposlili, omogoča pa jim tudi razvoj zaposlitvene pismenosti. Po drugi strani pa gospodarskim družbam ponuja srečanje s tistimi profili študentov, ki so zanimivi za zaposlitev. Za študente, ki so obiskali Ljubljanske mlekarne smo tako pripravili celodnevni program, v okviru katerega so se lahko seznanili s procesnim delovanjem naše mlekarne in izdelavo mlečnih izdelkov, spoznali ključne kadre, delovna področja in sistem razvoja kadrov ter se udeležili praktične delavnice o zaposlitveni pismenosti. Zanje smo pripravili tudi referenčna pisma, za katera smo prepričani, da jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve." Ljubljanske mlekarne so s tem dejanjem ponovno dokazale svoje zavedanje, da lahko dolgoročne cilje razvijajo in uresničujejo le z dobrimi odnosi, ki se začnejo znotraj podjetja, pri zaposlenih, in nadaljujejo z odgovornim odnosom do naravnega in družbenega okolja.

Podjetni petek v Ljubljanskih mlekarnah je mlade navdušil. Sodelavci podjeta so poskrbeli, da so mladi iz Ljubljanskih mlekarn odšli opremljeni z novimi znanji in veščinami za boj na trgu dela.

Sodelavci Zavoda Nefiks so za enega ključnih stebrov delovanja postavil zaposlitveno opismenjevanje mladih. To že kar nekaj časa počnejo preko Nefiksa oziroma E-nefiksa, brezplačne spletne aplikacije, ki služi kot orodje za beleženje neformalno pridobljenih znanj, mladim in iskalcem zaposlitve pa predvsem strukturirano zgodnjo gradnjo kariere.

Podjetni petek v Ljubljanskih mlekarnah je bil drugi v nizu Podjetnih petkov. Sodelavci Zavoda Nefiks v marcu načrtujejo še izvedbo Podjetnega petka v podjetju Gorenje, dogovarjajo pa se tudi z drugimi uglednimi slovenskimi podjetji. Trdno verjamejo, da omenjeni način povezovanja mladih in gospodarstva uspešno opremlja mlade za iskanje zaposlitve, ki je, kot izpostavlja nedavno objavljena raziskava Mladina 2010, v Sloveniji ena glavnih skrbi mladih.

Le preko povezovanja gospodarstva in mladih oziroma omogočanja stika dveh bregov, je mogoče upati, da bo kriza ob iskanju zaposlitve za mlade manjša.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421