O-STA

Mobilna TV v kakovosti HD

Ljubljana, 17. marec 2011 - Mobitel je nadgradil storitev Mobilna TV. Ta sedaj omogoča spremljanje TV-programov v mobilni HD-kakovosti. V Mobitelovi raznoliki ponudbi pa so tudi številni pametni telefoni in tablični komunikatorji, ki podpirajo mobilne HD-videovsebine.

Mobitel je svojim uporabnikom zagotovil še boljšo uporabniško izkušnjo pri spremljanju TV-programov v živo s storitvijo Mobilna TV. Mobitelovi uporabniki lahko namreč sedaj programe Mobilne TV preko Mobitelovega mobilnega portala Planet spremljajo v mobilni kakovosti HD. Mobitel je v ta namen nadgradil storitev Mobilna TV, tako da hitrosti kodiranja videa, ki so tudi do štirikrat višje od dosedanjih, omogočajo vrhunsko usklajenost zvoka in slike. S tem je Mobitel ponovno dosegel pomemben mejnik v razvoju in ponudbi naprednih mobilnih storitev, uporabnikom pa ponudil novost, ki zagotavlja še bolj kakovostne mobilne storitve.

Kakovost predvajanja je odvisna od zmogljivosti naprave. Seznam mobilnikov in naprav v Mobitelovi ponudbi, ki podpirajo videovsebine mobilne HD-kakovosti, je objavljen na e-naslovu http://www.mobitel.si/storitve/mobilna-tv.aspx. Med njimi je tudi napreden multimedijski tablični komunikator Samsung Galaxy TAB, ki je pri Mobitelu v posebni ponudbi na voljo že od 1 evra dalje.

Več informacij o Mobitelovi ponudbi je objavljenih na spletnem mestu www.mobitel.si.