O-STA

Povezovanje gospodarstva in mladih - Zavod Nefiks tokrat v Gorenju

Zavod Nefiks skupaj z Društvom mladinski ceh v okviru projekta Omrežen.si pripravlja tretjega v nizu Podjetnih petkov. Po dveh uspešnih Podjetnih petkih v Hidrii in Ljubljanskih mlekarnah, so se vrata mladim odločili odpreti še v podjetju Gorenje in sicer v petek, 25. marca 2011.

Cilji in nameni Podjetnega petka ostajajo enaki: mladim odpreti vrata v gospodarstvo, jim pokazati delovne procese in med seboj povezati dva bregova - mlade in delodajalce.

Nefiks, Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja, je vodilna organizacija tega področja v Sloveniji. Ker so sodelavci Nefiksa že nekaj časa nazaj zaznali probleme, s katerimi se soočajo mladi pri pridobivanju zaposlitve, so se odločili, da jim pri tem pomagajo.

Skupaj z družbeno odgovornimi podjetji iz Slovenije jim tako skušajo približati gospodarstvo, jih spoznati s ključnimi kadri in jih s pomočjo kadrovnic in kadrovnikov v podjetjih pripraviti na to, kar jih čaka ob vstopu na trg dela.

Pisanje življenjepisov, prijava na zaposlitvene oglase, motivacijska pisma, primerno obnašanje na razgovorih - to so le nekatere veščine, ki jih mladi v sklopu razvoja zaposlitvene pismenosti iz prve roke izvedo in osvojijo na Podjetnih petkih.

Vse to se bo dogajalo tudi v podjetju Gorenje - mladim bo omogočen ogled proizvodnje, spoznavanje ključnih kadrov in njihovih poklicnih zgodb ter vse, kar je mladim pomembno vedeti pri iskanju zaposlitve.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421