O-STA

Talentirana študentka razstavila umetniška dela v celjskem središču FM

V okviru Dnevov Fakultete za management so tudi v prostorih celjskega študijskega središča odprli razstavo umetniških del z naslovom "Ustvarjanje v svinčniku", ki se pridružuje razstavi umetniških del in fotografij v Kopru. Svoja umetniška dela je tokrat razstavila študentka managementa Dolores Ponoš in tako popestrila prostore Fakultete za management Univerze na Primorskem.

Na odprtju sta zbrane nagovorila pred. dr. Uroš Godnov s Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem in ustvarjalka Dolores Ponoš. Navzoči so bili študenti celjskega študijskega središča in druga strokovna javnost, ki so si z zanimanjem tudi ogledali razstavljena dela.

Pred. dr. Uroš Godnov je odprl razstavo in ob slednjem povedal, da fakulteta podpira talentirane študente in jim tudi posredno omogoča, da še naprej krepijo svojo nadarjenost, ustvarjanje in realiziranje lastnih idej. Današnja razstava pa je dokaz, da so med nami poleg vrhunskih športnikov in glasbenikov tudi talentirani likovni umetniki. Dolores Ponoš je študentka drugega letnika Managementa, ki se z likovno umetnostjo ukvarja že osem let. Za seboj ima kar nekaj umetniških razstav, med najbolj odmevnimi pa je likovna razstava v Aleksandriji v Egiptu. Zelo rada sodeluje z umetniki na vseh področjih, kar je razlog, da vsako leto zbere skupino mladih ustvarjalcev iz Slovenije in organizira odmeven projekt.

Avtorica razstave Dolores Ponoš se je dotaknila tistega dela umetnosti in ustvarjalnega procesa, ki marsikomu ostaja nepoznan. Spregovorila je o ovirah na katere je naletela na umetniški poti in jih večinoma tudi uspešno premagovala. Po svojem vzorniku slikarju Rembrandtu se je tudi sama podala v portretiranje in kljub začetnemu prepričanju, da uspeh na nekem področju predstavlja kombinacijo talenta in sreče, danes ugotavlja, da je uspeh na kateremkoli področju le senca vloženega dela in truda. Ostala bo zvesta svojem prepričanju, da je življenje prekratko, da bi si lahko privoščili delovanje na področjih, ki ne nudijo tudi mere osebnostnega razvoja in užitka, je še dodala ob zaključku.

Umetniška dela bodo razstavljena do poletja 2011.

UP Fakulteta za management Koper

(foto: Andraž Korošec)

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Za dodatne informacije: Dejan Šraml | Odnosi z javnostmi | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management Koper | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 12 | dejan.sraml@fm-kp.si | www.fm-kp.si