O-STA

Največ glasov za smučišča: Ribniško Pohorje, Golte in Cerkno

Pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in uredništva "Dobro jutro, Slovenija" se je v petek, 25. 3. 2011 končal jubilejni, 20. izbor najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. V smučarskem centru Cerkno so na najvišjo stopničko stopili predstavniki smučišča Ribniško Pohorje, Golte in Smučarskega centra Cerkno. 87 smučišč je prejelo rekordnih več kot 45 tisoč glasov.

Izbor za "Naj smučišče 2010/2011" je tudi v jubilejni 20. sezoni potekal dobre tri mesece. Ob tem je že na samem začetku postregel z nekaterimi, kot se je izkazalo, za smučarske centre ter smučarje in smučarke dobrodošlimi novostmi. "Izvajali smo terenska glasovanja, prenovili turistično informativni portal "Dobro jutro, Slovenija", objavljali reportaže, video predstavitve, bili prisotni na Facebooku, v sodelovanju z Združenjem učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije pa smo poskrbeli tudi za brezplačno malo šolo smučanja," je ob zaključku akcije "Naj smučišče 2010/2011" povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing ter dodala, da se je nadgradnja dosedanjega poteka izbora obrestovala. Tako z radijsko oddajo "Dobro jutro, Slovenija", kot z ostalimi promocijskimi aktivnostmi, so v uredništvu na slovenska smučišča privabili lepo število smučarjev. Smučarski centri so tako letos prejeli bistveno več glasov kot prejšnja leta. Nekateri so se celo prvič ali po nekaj sušnih letih znova povzpeli na zmagovalne stopničke.

Najboljše smučarske centre, ki so jih letos glede na velikost ponovno razvrstili v tri kategorije, so sicer tudi tokrat izbirali izključno smučarji in smučarke. Za 87 smučišč so oddali rekordnih, dobrih 45 tisoč glasov, kar je več kot dvakrat toliko kot v preteklih sezonah.

V kategoriji manjših smučarskih centrov je prvo mesto osvojilo smučišče Ribniško Pohorje. Dolga leta nepremagljiva Celjska koča je pristala na drugem, RTC Jakec Trije Kralji pa na tretjem mestu. V kategoriji srednje velikih smučarskih centrov je največje število glasov prejelo smučišče Golte. Sledila sta mu stara znanca, STC Stari vrh in Soriška planina.

Med največjimi smučarskimi centri so si zmago prislužili v Smučarskem centru Cerkno, drugo in tretje mesto pa je pripadlo Krvavcu ter Rogli. Kope, ki so bile letos prvič v družbi velikih, so se uvrstile na četrto mesto.

Na razglasitvi najbolj priljubljenih smučarskih centrov, ki je potekala v Smučarskem centru Cerkno, so bila podeljena tudi priznanja za družinam najbolj prijazna smučišča. Naziv so prejeli: Rogla, Smučarski center Cerkno, RTC Jakec Trije Kralji, RTC Žičnice Kranjska Gora, Kope in Celjska koča.

V podjetju Alpe Adria Media Marketing so v zimski sezoni 2010/2011 znova dokazali, da ima izbor "Naj smučišče" veliko odzivnost tako v strokovni kot v širši javnosti. Za slednjo predstavlja pomemben vir informacij, za posamezne turistične destinacije in njihove produkte pa pomeni ugodno, drugačno ter prepoznavno oglaševalsko orodje.

Po končanem izboru "Naj smučišče 2010/2011" v podjetju Alpe Adria Media Marketing že potekajo priprave na 21. poletno akcijo "Naj kopališče" ter na izbora "Naj wellness" in "Naj hotel".

Kontakt:

Petra Močnik

Alpe Adria Media Marketing d.o.o.

Laniška ulica 10

1291 Škofljica

041 921 211

petra.mocnik@dj-slovenija.si