O-STA

V svečanem vzdušju se zaključili spomladanski Dnevi FM

Prorektor Univerze na Primorskem, izr. prof. dr. Roberto Biloslavo, in dekanja Fakultete za management Koper, izr. prof. dr. Anita Trnavčevič, sta v soboto podelila diplome in priznanja Fakultete za management. Koprska fakulteta je letošnjo prireditev obeležila tudi z dogodkom združenja Alumni FM ter zanimivim glasbeno obarvanim programom. S sobotnim svečanim dogodkom so se tudi zaključili letošnji spomladanski Dnevi FM.

"Če sem videl dlje, je to zaradi tega, ker sem stal na ramenih velikanov." (Isaak Newton, 1676) Z mislijo enega največjih umov sveta o pomenu znanja za družbo in napredek se je začela slavnostna, že 13. podelitev diplom in priznanj Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem v soboto, 26. marca 2011, v Gledališču Koper.

V obdobju od 1. oktobra 2010 do 15. februarja 2011 je študij uspešno zaključilo skupno 90 študentk in študentov. Med njimi je bilo tudi 20 magistrov znanosti in dva doktorja znanosti, in sicer Tina Vukasović in Ivan Toroš. Podeljena so bila tudi številna priznanja najboljšim diplomantom in študentom.

Dekanja izr. prof. dr. Anita Trnavčevič je v poslanici diplomantom namenila naslednje besede: "Odgovornost je tista, ki pravzaprav pomeni veliko za trajnostni razvoj celotne družbe. Naše delovanje temelji na naših vrednotah in etiki, na naši odgovornosti in moralnem delovanju. In to je tisto, kar je popotnica današnjega dne in ob vaših diplomah. Želim vam, da delujete odgovorno do okolja, družbe in do sebe ter da delujete v dobro naše svetovne skupnosti."

"Prepričan sem, da ste v času študija na Fakulteti za management obiskovali kakovostne študijske programe s pestro ponudbo izbirnih vsebin in z osredotočenostjo na učinkovito povezovanje teoretičnega in praktičnega znanja. Verjamem, da ste poleg znanja in izkušenj doživeli veliko nepozabnih trenutkov in da boste radi obujali spomine na vaše prve študijske dni, na srečanja s profesorji in asistenti, na spoznavanje novih kolegov," je v slavnostnem nagovoru diplomantom povedal izr. prof. dr. Roberto Biloslavo, prorektor Univerze na Primorskem.

Priznanje diplomantom za najboljša diplomska dela so prejeli: Danijela Ožir za najboljše diplomsko delo z naslovom Analiza študentskega dela v Savinjsko-šaleški regiji, mentorica doc. dr. Valentina Franca; Sašo Kraner za najboljše diplomsko delo z naslovom Vzroki velike depresije in finančne krize, mentor izr. prof. dr. Primož Dolenc; Primož Turk za najboljšo magistrsko (znanstveno) nalogo z naslovom Kritika managerske revolucije in zgodovina managementa, mentor izr. prof. dr. Tonči A. Kuzmanić; in Barbara Komel za najboljšo magistrsko (znanstveno) nalogo z naslovom Promocija in dejavniki izbire srednje šole, mentorica: izr. prof. dr. Anita Trnavčevič.

Fakulteta je v začetku marca skupaj s podjetjema Elan in Original objavila študentski natečaj "Predstavitev nove jadrnice Elan 210 skozi interaktivne medije in komunikacijska orodja" ter na sobotnem dogodku tudi nagradila avtorje najboljše predstavitve. Prvo zmagovalno ekipo so sestavljali študentje Blaž Intihar, Maja Olip in Nika Šaruga, drugo pa Matjaž Derin, Klemen Zonta, Uroš Jakomin, Dušan Podpečan in Erik Stojković. Nagrajencem sta čestitala direktor prodaje podjetja Elan Luka Kepec in kreativni direktor agencije Original Benjamin Ivančič.

Dneve FM je minuli konec tedna v Celju, Škofji Loki in Kopru spremljala tudi tradicionalna že 8. konferenca Fakultete za management - FREM - Festival raziskovanja ekonomije in managementa, katere novost je, da so letos podelili tudi nagrade najboljšim avtorjem. Doc. dr. Bojan Nastav, prodekan za znanstveno-raziskovalno delo študentov ter predsednik Organizacijskega odbora FREM, in dekanja, izr. prof. dr. Anita Trnavčevič, sta čestitala Moniki Žokalj, avtorici članka z naslovom Ženske v menedžmentu v Sloveniji in po svetu, ter Borisu Tomazinu, avtorju članka z naslovom Povezovanje podjetij za visoko dodano vrednost.

Slavnostno vzdušju so glasbeno obogatili Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem ter glasbenici Maša Tiselj in Tanja Pečenko. V preddverju dvorane si je bilo mogoče ogledati razstavo "Med vizijo in realnim" diplomskih del študentov Visoke šole za dizajn iz Ljubljane, ki je letos postala pridružena članica primorske univerze in s katero je sodelovanje vzpostavila tudi Fakulteta za management.

Fotografije so dostopne na http://www.fm-kp.si/si/novice/603 (foto: Alen Ježovnik).

Za dodatne informacije: Dejan Šraml | Odnosi z javnostmi | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management Koper | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 12 | dejan.sraml@fm-kp.si | www.fm-kp.si