O-STA

Microsoft in Univerza v Mariboru predstavila največji projekt Live@edu v Sloveniji

· Microsoft in Univerza v Mariboru predstavila največji projekt vzpostavitve storitev v računalniškem oblaku Live@edu v Sloveniji

· Brezplačna orodja za komunikacije in sodelovanje za zaposlene in 24.000 dodiplomskih in podiplomskih študentov

· Z Live@edu bo Univerza v Mariboru znižala stroške in poenostavila upravljanje informacijske infrastrukture

Microsoft in Univerza v Mariboru sta na dogodku v Mariboru predstavila največji projekt vzpostavitve storitev v računalniškem oblaku za izobraževalne ustanove Microsoft Live@edu v Sloveniji. S sodelovanjem v brezplačnem programu Live@edu bodo zaposleni v 16 članicah Univerze v Mariboru in skoraj 24.000 dodiplomskih ter podiplomskih študentov dobili sodobna orodja za komunikacije in sodelovanje, kot so e-poštne storitve Outlook Live in storitve iz ponudbe Windows Live. Z njimi bo Univerza v Mariboru občutno poenostavila upravljanje e-poštnih storitev, znižala stroške za informacijsko infrastrukturo ter zaposlenim in študentom zagotovila napredne rešitve, ki jih je mogoče uporabljati kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi. Univerza v Mariboru je k projektu pristopila v sodelovanju z zavodom Šola prihodnosti Maribor, med prvimi fakultetami, kjer so storitve Live@edu že na voljo, pa je Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru. Projekt poleg tehničnih rešitev in prehoda z obstoječih rešitev vključuje tudi delavnice in izobraževanja za študente.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta: "Live@edu vključuje pestro paleto storitev za vse, ki so trenutno vključeni v izobraževalni proces, ali so vanj bili vključeni v preteklosti. Obenem prinaša vrsto prednosti tudi izobraževalnim ustanovam. Pomaga jim zmanjšati skupne stroške lastništva računalniške opreme, razbremeni njihove IT-oddelke in jim zagotavlja najsodobnejše rešitve brez zamudnih nadgradenj. Prepričana sem, da bodo z Live@edu tudi na Univerzi v Mariboru dosegli povsem novo raven kakovosti izobraževanja."

Dr. Izidor Golob, pomočnik glavnega tajnika za informatiko in vodja Računalniškega centra Univerze v Mariboru: "Z vključitvijo Ekonomsko-poslovne fakultete v Microsoftov program Live@Edu je storjen prvi korak k postopnemu prenosu študentskih elektronskih nabiralnikov v oblak. Poleg pomembnega zmanjšanja stroškov za UM je bistveno to, da se študentom ponuja nabor sodobnih orodij, ki bodo obogatile komunikacijo med študenti in profesorji, nenazadnje tudi med kolegi in in prijatelji."

Live@edu

Microsoft Live@edu

Spletna gradiva za novinarje Microsoft Education

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Live@edu

Live@edu je brezplačna zbirka Microsoftovih storitev in aplikacij za izobraževalne ustanove, razvitih, da učencem in študentom omogočijo preprosto komunikacijo in sodelovanje tako v učilnicah in predavalnicah kot tudi v zasebnem življenju. Rešitve, ki gostujejo pri Microsoftu, pa niso namenjene zgolj študentom, temveč tudi učiteljem in profesorjem ter drugim posameznikom, ki delujejo v izobraževalnih ustanovah. Vključena orodja za e-pošto in takojšnje sporočanje, skupne koledarje, shranjevanje in izmenjavo dokumentov ter učinkovito sodelovanje so na voljo s praktično katerekoli naprave, povezane z internetom - na namizju osebnega računalnika, prek spletnega brskalnika in mobilnih naprav.

Prednosti za izobraževalne ustanove:

  • S storitvami Live@edu izobraževalne institucije svojim zaposlenim in slušateljem zagotovijo enotno digitalno identiteto (račun Live@edu). Nič več vsakokratnega ročnega zbiranja kontaktnih podatkov vprašljive točnosti in uporabnosti.
  • Nizki skupni stroški lastništva. Z brezplačnimi storitvami Live@edu, ki gostujejo v Microsoftovih podatkovnih centrih, izobraževalne institucije zmanjšajo potrebe po nakupu in upravljanju strojne in programske opreme.
  • Razbremenitev IT-oddelkov. Storitve v Microsoftovem računalniškem oblaku razbremenijo IT-oddelke, ki se lahko posvetijo drugim, zahtevnejšim storitvam. IT-oddelki ne izgubljajo več časa z upravljanjem kompleksnih e-poštnih storitev.
  • Najsodobnejše rešitve brez zamudnih nadgradenj. Ker storitve domujejo v Microsoftovih podatkovnih centrih, so končnim uporabnikom v vsakem trenutku na voljo najnovejše različice storitev - brez izvajanja zamudnih nadgradenj in posodobitev.
  • Visoka zanesljivost in varnost. Storitve temeljijo na 30-letnih izkušnjah Microsofta z rešitvami za najzahtevnejša poslovna okolja. Podatki se shranjujejo v najsodobnejših podatkovnih centrih, kjer je temeljito poskrbljeno za zanesljivo delovanje, zasebnost in varnost podatkov.
  • Brezplačna podpora in upravljavska orodja. Storitve vključujejo brezplačno podporo in upravljavska orodja za IT-administratorje. Ob stalni (24x7) spletni in telefonski podpori so na voljo tudi spletni portali in skupnosti za upravljavce.

Univerza v Mariboru bo s sodelovanjem v brezplačnem programu Live@edu pridobila e-poštno storitev Outlook Live z e-poštnimi računi v velikosti 10 GB za vse aktualne in tudi nekdanje (alumni) člane, vključene v izobraževalni proces. Storitve Live@edu bodo lahko študentje uporabljali tudi po zaključku izobraževanja - celo življenje. Poleg tega bo zaposlenim in študentom na voljo širok nabor storitev, ki na voljo pod blagovno znamko Windows Live, kot so Windows Live SkyDrive s 25 GB brezplačnega prostora za dokumente, fotografije in druge datoteke, in Office Web Apps, spletne različice priljubljenih pisarniških programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote. Prva članica, kjer so študentom že na voljo vse prednosti ponudbe Microsoft Live@edu, je Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru.

Live@edu že uporabljajo tudi mnoge druge slovenske izobraževalne ustanove, kot so Ekonomska šola Murska Sobota, Fakulteta za informacijske študije Novo mesto, Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Ptuj, GimTeam Skupina, GimTeam Skupina - GESŠ Trbovlje, Osnovna šola Antona Aškerca Velenje, Osnovna šola Prežihovega Voranca Ravne, Osnovna šola Rače, Šolski center Celje, Šolski center Škofja Loka, Srednja elektro-računalniška šola Maribor, Srednja šola Ravne na Koroškem in Študentska organizacija Univerze v Mariboru.


KONTAKT:
Simona RakušaVodja trženja in odnosov z javnostmisimonar@microsoft.comtel. 041 384 710Katra SemrovProjektna vodja odnosov z javnostmiv-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103